Wat zijn de voordelen van zonwering?

Er zijn veel verschillende soorten zonwering. Op onze website vindt u veel informatie over rolluiken, buitenjaloezieën, screens en zonneschermen als markiezen, knikarmschermen en uitvalschermen. Al deze soorten hebben allemaal weer hun eigen voordelen. Zonwering kan namelijk erg veelzijdig zijn en is niet alleen fijn in de zomer maar in alle seizoenen.

Naast zon weren in de zomer, kunt u met zonwering ook uw huis beter isoleren in de winter, het exterieur van uw woning een complete make-over geven en bijvoorbeeld wind vangen op uw terras. Er is misschien wel veel meer mogelijk dan u denkt. In deze blog behandelen we graag de voordelen per soort zonwering. Zo kunt u de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken en een zonwering vinden die perfect bij uw wensen aansluit en uw woning echt compleet maakt. Bij onze dealers kunt u de meest mooie elektrische zonweringen bekijken, voor u het weet geniet u al van bijvoorbeeld uw nieuwe verduisterende screens.

De beste en meest effectieve vormen van zonwering zitten aan de buitenkant van uw raam. Op onze website vindt u daarom alleen verschillende varianten van buitenzonwering.

buitenzonwering

Voordelen rolluiken

Rolluiken zijn misschien wel de meest bekende en meest veelvoorkomende soort zonwering. Al decennia geliefd om het weren van de zon, maar ook vanwege hun isolerende werking. In de zomer kunt u namelijk overdag de rolluiken gesloten laten tijdens de warmste uren van dag wanneer u bijvoorbeeld toch op werk zit. Zodra u thuiskomt kunt u de rolluiken weer open doen en kunt u genieten van een aangename temperatuur binnenshuis gezien de zon niet de hele dag op de ramen heeft geschenen.

Dit kan zeker een aanzienlijk verschil maken. Als u de keuze heeft tussen tropische temperaturen binnenshuis, iedere nacht het bed uit zweten en niet kunnen slapen of een aangename temperatuur en een stuk koelere kamer waardoor u ‘s nachts ook geen last meer heeft van de hitte, is de keuze misschien snel gemaakt.

Daarnaast zijn er ook al veel woningeigenaren die dankzij hun elektrische rolluiken, ieder jaar ook weer wat geld besparen op hun energierekening. In de winter hebben rolluiken namelijk ook een isolerende werking. Wist u dat wel 25 tot 50% van de warmte in uw huis ontsnapt via de ramen? U zet de verwarming daardoor misschien wel een stuk hoger en laat deze ook langer aan dan nodig is. Wanneer u bijvoorbeeld ‘s nachts uw rolluiken gesloten laat, wordt u ‘s ochtends wakker in een warm huis en hoeft u ook minder snel de verwarming weer aan te zetten.

Er zijn meerdere soorten rolluiken. Zo heeft u keuze uit inbouwrolluiken of opbouwrolluiken en kunt u kiezen of u liever voor handmatige of elektrische rolluiken gaat. Voor welke soort rolluiken u ook gaat, de dichtstbijzijnde dealer helpt u bij het vinden van de perfecte zonwering en kan ook voor u de rolluiken plaatsen.

En wilt u graag automatische rolluiken en klinkt smart home u als muziek in de oren? Dan kunt u bijvoorbeeld met de Somfy Tahoma Box gemakkelijk uw elektrische rolluiken besturen of zelfs scenario’s aanmaken. Hiermee kunt u tientallen producten in één keer bedienen.

Onlangs hebben we nog een blog geschreven over de veiligheid en inbraakwerende werking van rolluiken, deze kunt u hier lezen.


Voordelen zonwering screens

Zonwering screens hebben een aantal overeenkomende voordelen met rolluiken. Zo beperkt u ermee het zicht van buiten naar binnen, en hebben screens ook een isolerende werking. Zonwering screens hangen buiten en dus niet aan de binnenkant van uw woning. Hierdoor valt er minder zon direct op de ramen waardoor ze net als rolluiken ook de temperatuur binnenshuis wat aangenamer maken en de warmte langer binnen houden in de winter.

Waar rolluiken wat beter isoleren dan screens, is het voor velen juist weer een voordeel dat u met screens wel doorzicht blijft behouden en een minder ‘opgesloten’ gevoel krijgt. Screens zijn er in verschillende materialen en u kunt ook zelf de kleur van het zonwerend doek uitzoeken.

Andere belangrijke voordelen van screens zijn dat ze in een groot formaat geproduceerd kunnen worden, namelijk tot wel 3,6 meter hoog en 5,6 meter breed! En er zijn ook windvaste screens die goed tegen wat wind kunnen, namelijk tot wel windkracht 11! Maar let op; hoe groter de screens zijn, hoe minder wind ze kunnen hebben.

Of wat dacht u van screens voor uw veranda om wind te vangen en de temperatuur net wat aangenamer te maken op uw veranda wanneer het buiten al begint af te koelen. Op deze manier fungeren ze als een soort terraszonwering, hierdoor kunt u langer van uw tuin blijven genieten.

Verder zijn elektrische screens zeer gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening en zijn ze in veel mooie kleuren beschikbaar. Door de elegante uitstraling van de doeken dragen screens bij aan een prachtige uitstraling van uw woning en kunnen ze een huis echt transformeren en een compleet nieuwe sfeer creëren. Kies een kleur die perfect past bij andere aspecten van uw woning. Gaat u voor een rustige natuurlijke teint of kan uw woning juist wel een vrolijke kleur gebruiken? Een lichte naturel kleur, of wilt u juist verduisterende screens? De keuze is volledig aan u!


Voordelen zonnescherm

Met een zonnescherm buiten heeft u nog meer plezier van uw tuin. In de warmere maanden is het natuurlijk heerlijk om te genieten van de frisse buitenlucht en uw prachtige tuin. Echter kan wat schaduw geen kwaad. Wanneer de zon te fel wordt, u net niet goed uw boek kunt lezen of gezellig buiten wilt eten biedt een zonwering luifel buiten de perfecte oplossing. Er zijn meerdere verschillende soorten zonneschermen. Zo vindt u op onze website handige uitvalschermen en knikarmschermen. Heeft u liever een elektrisch zonnescherm of juist een zwengel zonnescherm die u nog handmatig moet uitschuiven. Het beste zonnescherm doek voor uw terras of veranda vindt u op zonwering-rolluiken.be. Hieronder leggen we de verschillen tussen een uitvalscherm en een knikarmscherm uit en behandelen we ook weer de voordelen per product!

zonnescherm

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn een eenvoudige oplossing. Een uitvalscherm is zeer handig om de zon binnen te weren en voor bijvoorbeeld het balkon. Indien u in uw woning de zon wilt weren maar nog wel doorzicht wilt behouden is een uitvalscherm een mooie optie gezien het scherm naar voren staat waardoor er nog genoeg doorzicht blijft behouden. Wilt u ook de zon van de zijkant weren, dan zijn markiezen een goede oplossing.

Knikarmschermen

Zit u al een tijdje te twijfelen of u een veranda of serre wilt nemen? Maar bent u bang dat uw tuin dan te klein wordt? Heeft u dan al eens aan een knikarmscherm gedacht? Een geweldige oplossing als u niet een zeer ruime tuin heeft maar toch een overkapping wil kunnen creëren. U kunt namelijk een zonnescherm met uitval tot wel 5 meter nemen.

Met een zwengel knikarmscherm rolt u gemakkelijk handmatig het doek uit tot de gewenste stand. Een uiterst handige oplossing als u wel graag overdekt wil kunnen zitten maar een vaste terrasoverkapping niet ideaal vindt. Daarnaast is een knikarmscherm ook zeer handig op zonnige dagen waarop het nog niet warm genoeg is om buiten te zitten maar wanneer u wel graag de zon binnen wil weren. En wilt u het scherm dan ook nog eens op afstand kunnen bedienen? Dan is een elektrisch knikarmscherm de zonwering waarnaar u op zoek bent!

Voordelen markiezen

Markiezen lijken veel op uitvalschermen wat betreft de functionaliteit en de voordelen. Het design is echter wel wat anders. Waar een uitvalscherm een recht doek betreft, zijn markiezen voorzien van een speciaal frame waardoor het de mooie ronde vorm krijgt. Indien u graag markiezen wilt voor uw woning heeft u nog keuze uit een variant met zijkant voor extra zonwering of juist zonder zijkant voor iets meer doorzicht.

Op zonwering-rolluiken.be vindt u nog meer informatie over zowel handmatig bedienbare markiezen als over elektrische markiezen. Gezien er verschillende varianten markiezen zijn en de groottes per raam natuurlijk verschillen, kunnen de kosten van markiezen ook verschillen. Bent u benieuwd naar wat markiezen voor uw woning gaan kosten. Via onze website kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen of vindt u de dichtstbijzijnde dealer waar u langs kunt voor meer informatie en een prijsopgave.

Voordelen buitenjaloezieën

Last but not least zijn de zeer populaire buitenjaloezieën. Deze vorm van zonwering wordt de laatste jaren al steeds populairder en wij begrijpen wel waarom. Wat betreft de werking, hebben buitenjaloezieën veel weg van rolluiken. U kunt er namelijk, zowel in de winter als in de zomer uw huis goed mee isoleren. Gezien dit een vorm is van buitenzonwering en u de lamellen helemaal kunt sluiten, valt er hierdoor geen zon direct op de ramen waardoor de warmte in de zomer goed buiten blijft.

Hetzelfde geldt in de winter wanneer u de warmte juist graag binnen wilt houden. Naast de zeer effectieve isolerende werking, hebben buitenjaloezieën ook een klassieke uitstraling en kunt u met mooie buitenjaloezieën in een kleur passend bij uw woning, uw woning al een ware metamorfose geven.

Doordat u zelf de hoek van de lamellen kunt bepalen, zorgt u ervoor dat u altijd genoeg natuurlijk lichtinval hebt, genoeg doorzicht blijft houden zonder een opgesloten gevoel te krijgen. U creëert ook iets meer privacy binnenshuis en weet zeker dat de zon nooit meer precies in uw ogen schijnt wanneer u bijvoorbeeld aan het lezen bent of tv wilt kijken.

Verander eenvoudig de hoek van de lamellen om precies genoeg lichtinval te krijgen. Dit mooie product is in meerdere prachtige kleuren te produceren en er zijn ook verschillende typen lamellen. Ze worden op maat gemaakt voor uw ramen waardoor de kosten van buitenjaloezieën lastig in te schatten zijn. Hiervoor kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij onze dealers of eens bij hen langsgaan voor meer informatie en advies.

buitenjaloezieën

U vindt alle zonweringen op zonwering-rolluiken.be

We hebben veel verschillende vormen van zonwering behandeld en per product de voordelen voor u toegelicht. Hopelijk heeft u hieraan genoeg informatie om een keuze te kunnen maken en bent u weer een stap dichter bij het vinden van de perfecte zonwering voor uw woning. Wilt u meerdere prachtige zonweringen met elkaar vergelijken, dan kunt u ook eens langsgaan bij een van onze dealers. Zij helpen u met al uw vragen!

Deel dit bericht via: