Rolluiken

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt121-titel_(13487)

De meest bekende vorm van zonwering is toch wel de rolluik. Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting voor een raam, deur of een andere vorm van een opening in een gebouw. Zoals het woord 'zonwering' natuurlijk al verklapt, helpen rolluiken bij het weren van de zon. Maar daarnaast heeft deze vorm van zonwering nog meerdere voordelen op het gebied van beveiliging en isolatie van uw woning.

Rolluiken zijn onder te verdelen in twee categorieën:

  • voorzetrolluiken
  • inbouwrolluiken

Deze twee soorten rolluiken zijn verkrijgbaar in een elektrische- en handmatige variant. Hieronder leggen we u meer uit over de verschillende vormen en de mogelijkheden hiervan.

Inbouwrolluiken of voorzetrolluiken

Zoals aangegeven heeft u keuze uit voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Voorzetrolluken worden ook wel opbouwrolluiken genoemd. Deze variant wordt door middel van een zichtbare kast aan de gevel gemonteerd. Bij een inbouwrolluik wordt zoals het woord eigenlijk al aangeeft, het rolluik in de gevel verwerkt. Dit houdt in dat er dus geen behuizing zichtbaar is aan zowel de binnen- als buitenkant van uw woning. Omdat bij voorzetrolluiken geen onderbreking nodig is in de spouwmuur, zijn deze vorm het meest geschikt voor een goede isolatie. Echter biedt een inbouwrolluik nog altijd een minimaal twee keer zo goede isolatie dan de beste beglazing.

Elektrische rolluiken

In veel opzichten zijn elektrische rolluiken een betere keuze dan een handmatige variant. Elektrische rolluiken zijn niet alleen gemakkelijker te bedienen, maar voorkomen ook schade. Belangrijk is om te weten dat inlooptrechters of eindstoppen af kunnen breken bij het te hard optrekken wanneer u uw rolluiken handmatig bedient. Naast dit probleem komt het ook het vaak voor dat men de rolluik schuin optrekt wat als gevolg heeft dat de optrekband sneller slijt en de rolluik minder goed oprolt.

Elektrische rolluiken zijn op verschillende manieren te bedienen. Allereerst kunnen ze zo ingesteld worden dat ze zich aanpassen aan de weersomstandigheden. Als voorbeeld kan een rolluik automatisch omhoog gehaald worden wanneer het begint te regenen of juist omlaag wanneer de zon fel schijnt. Daarnaast zijn ze ook ‘handmatig’ te bedienen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar. En wat helemaal mooi is, is dat het ook mogelijk is uw elektrische rolluiken en andere zonwering te bedienen met behulp van een app op uw smartphone.

ROMA rolluiken

ROMA biedt totaaloplossingen voor al uw zonweringproblemen op het gebied van rolluiken. Hierondern hebben we de belangrijkste specificaties voor u verzameld:

  • Bij ROMA kunt u terecht voor grote maten rolluiken. Eén van de standaard lamellen gaat al tot wel 4 meter breed.
  • Alle opbouwrolluiken van ROMA produceren zelfs 30% minder motorgeluid dan een rolluik van een ander merk met dezelfde motor. Dit komt door de geluidsarme ophanging van de motor. Dit heeft ook als voordeel dat de motor onzichtbaar wordt bevestigd aan de zij-kap van het rolluik. Door de kasten ontstaat er geen geluidsoverlast bij regen en wordt het geluid juist gedempt.
  • Standaard ROMA rolluiken worden uitgevoerd met een Design-Onderlijst. Deze onderlijst sluit de pantseruitloop aan de onderzijde van de kast nagenoeg volledig af, waardoor het rolluik in opgetrokken toestand veel minder snel vuil wordt.
  • Er kan gekozen worden uit 5 verschillende lameltypen. Deze rolluiklamellen hebben een dekhoogte van 34, 37, 44, 52 of 55 mm.

Rolluiken kopen?

Rolluiken zijn een uitstekende vorm van zonwering en hebben enorm veel voordelen. Zo dragen ze bij aan de isolatie van uw woning waardoor het minder koud wordt in de winter met als gevolg dat de verwarming minder hoog gezet hoeft te worden. Daarnaast wordt het in de zomer juist minder warm binnen wat bijdraagt aan het comfort van uw leefomgeving. Het assortiment van ROMA biedt een uitgebreide keuze uit hoogwaardige rolluiken. Wilt u weten welk type rolluik het beste bij uw situatie past? De specialisten van ozne verkooppunten helpen u graag verder met uw zoektoch naar de perfecte zonwering!