Markiezen

Griethuizen Utrechtsestraat 18 (2)

Markiezen zijn een alsmaar populairder wordende vorm van zonwering. Dit komt doordat ze uitermate geschikt zijn ter bescherming van zowel de zon als voor de regen. Een ander voordeel van markiezen ten opzichte van een knikarmscherm, is dat de gesloten zijkanten extra bescherming bieden tegen de zon.

Aluminium markiezen of toch houten markiezen?

Indien u voor markiezen gaat, zijn er nog verschillende keuzes om te maken. Er zijn namelijk diverse mooie modellen markiezen en daarnaast zijn ze in meerdere materialen verkrijgbaar. Gaat u voor de traditionele houten markiezen, of juist voor de moderne aluminium markiezen. Aluminium markiezen hebben door het gebruik van robuust materiaal een fraaie uistraling.

Markiezen kunnen gemakkelijk overwinteren gezien er bij alle aspecten van het ontwerp rekening mee is gehouden dat ze bestand moeten zijn tegen onze winters. Zowel het frame als de kap en het doek zij volledig bestand en kunnen de kou en sneeuw in de winter doorstaan. Echter kunt u langer van uw markiezen genieten wanneer u ze in de winter binnenhoudt. Dan kunt u de markiezen namelijk makkelijk langer dan 10 jaar mooi houden.

Vroeger werden markiezen op de zolder aan haken opgehangen tijdens de winter maar tegenwoordig kunt u middels een afdekplaat in de vorm van de opgetrokken markies, deze al afdekken en weren tegen het hevigere winterweer.

Markiezen als blikvanger

Markiezen vallen goed op en worden daarom ook vaak als blikvanger gebruikt door een winkel of restaurant. U kunt immers een logo laten bedrukken op het doek, hierdoor dienen de markiezen dan als een uithangbord. Daarnaast noemen we markiezen ook wel een sieraad voor de gevel. De mooie constructie en een mooi doek geven zeker een verfraaide uistraling aan ieder pand. Zo kunt u voor ieder pand wel perfecte markiezen vinden, door de ruime keuze uit prachtige doekkleuren.

Bovendien zijn markiezen ook eenvoudig te combineren met andere vormen van zonwering bij uw andere ramen of deuren. Kies hiervoor dezelfde stof uit voor uw markies als voor het uitvalscherm of knikarmscherm. Zo matcht alles bij elkaar en vormt het samen een mooi geheel.