Knikarmschermen

I 2000  K 2000  N 2000

Kunnen genieten van zowel de schaduw als de late avond uurtjes, dan is een knikarmscherm de uitkomst! 

Overdag vangt het scherm de warmte op en komt 's avonds vrij onder het scherm. Zo heeft u zowel overdag als 's avonds een aangename temperatuur op uw terras.

Wat is een knikarmscherm?

Het knikarmscherm heeft haar naam te danken aan de knikbeweging in de arm tijdens het op- en uitvouwen van het scherm. Het zonnedoek zit gewikkelt om een rol aan de bovenzijde. In tegenstelling tot een uitvalscherm kunt u bij een knikarmscherm wel lekker onder het scherm zitten genieten.

Welke soorten zijn er?

Wij onderscheiden de knikarmschermen in twee varianten namelijk: 2-buis knikarmschermen en 3-buis knikarmschermen. Bij een 2-buis systeem wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende armen, die aan de buitenkant van het scherm worden bevestigd. Bij een 3-buis systeem worden er minstens 3 verschillende armen gebruikt, die aan het scherm worden bevestigd.

3-buis systemen zijn een stuk steviger dan 2-buis systemen. De maximale breedte van een 3-buis systeem gaat dan ook tot wel 16 meter, terwijl een 2-buis tot 5 meter kan worden geplaatst.

Wat zijn de voordelen van een knikarmscherm?

Altijd voldoende schaduw op uw terras is het grote voorbeeld van een knikarmscherm. Zelfs tijdens de warmste dagen zorgt het scherm voor voldoende schaduw en verkoeling, voor u en uw gasten. U kunt zelf bepalen wat de uitvalhoek van het zonnescherm is.

Ook is het bij sommige merken mogelijk om lampen te integreren in de cassette. Dit zorgt voor extra verlichting op uw terras! Ze worden zo gemonteerd dat ze amper op zullen vallen. Zo heeft u ook in de avond uren voldoende licht onder uw scherm.

Daar waar een serre een hoop ruimte in beslag neemt een knikarmscherm vrijwel geen ruimte in beslag! Doordat de armen vlak onder het scherm blijven, kunt u er gewoon onder door blijven lopen.

Knikarmscherm kopen: waar moet u op letten?

Deze zomer ook genieten van uw nieuwe knikarm zonnescherm? Dit zijn de dingen waar u op moet letten. Door het grote aanbod in zonwering, is de keuze enorm. Let daarom op de volgende dingen in een keuze voor een knikarmscherm.

Uitval en breedte van het zonnescherm

Bij zonwering.nl kunnen knikarmschermen tot een uitval van 5 meter worden geleverd. Toch zien we dat de standaard op 4 meter ligt. De stevigheid van de muur bepaald de breedte en uitval van het zonnescherm. Veelal worden de schermen met chemische ankers gemonteerd. De hoogte van de muur bepaald vaak de kracht die de muur op zich kan nemen en moet deze degelijk gemetseld zijn. Voldoet de muur aan alle eisen dan zouden er geen problemen tijdens de montage kunnen ontstaan.

De breedte van het zonnescherm is natuurlijk ook van belang. Verder is de breedte van het zonneschermen natuurlijk ook van belang.  Bij zonwering.nl zien we vaak dat mensen een zo breed mogelijke zonwering willen hebben. Bij een zonnescherm met een breedte tot 5 meter is een 2-buis systeem voldoende. Wilt u echter een knikarmscherm dat minstens 6 meter breed is, dan heeft u een 3-buis systeem nodig.

Het monteren van een knikarmscherm

Wij raden ten alle tijden aan om de montage van een knikarmscherm door een professional uit te laten voeren. De montage neemt namelijk nog aardig wat risico's met zich mee. Zo kan de gevel van uw gebouw flink schade oplopen als het scherm niet correct wordt opgehangen. Op zoek naar een geschikte specialist bij u in de buurt? Wij helpen u graag!

Welk soort doek is het beste?

Over het algemeen is een banendoel doek steviger dan een naadloos doek. De banen die met elkaar verbonden zijn door zomen zorger ervoor dat het doek minder snel kapot zal gaan. Wel is het een nadeel dat het doek met banen tijdens het oprollen kan gaan rimpelen, dit rimpelen noemen ze ook wel kraaienpootjes. In de doekbrochure vindt u alle informatie die u nodig heeft over het soort doek. Hoe groter het scherm deste eerder dit probleem. Neem in dit geval daarom altijd een doel van hoge kwaliteit om de kraaienpootjes te verminderen.

Wat is de prijs van knikarmschermen?

Het soort doek en de afmetingen van het scherm beïnvloeden de prijs van het knikarmscherm. De prijs van een knikarmscherm onder de 5 meter ligt lager dan die van meer dan 5 meter. Dit omdat er bij meer dan 5 meter een 3-buis systeem gebruikt kan worden. Ook verschilt de prijs natuurlijk wanneer er wel of geen montage is inbegrepen.

Laat u adviseren door onze experts!

Er zijn enorm veel specialisten in zonwering en knikarmschermen, waardoor de prijs van zo’n scherm enorm kan variëren. Maak gebruik van de concurrenten en vergelijk de prijzen met elkaar. Voor ons uitgebreiden netwerk aan vele verkooppunten over het hele land kunt u terecht op onze website zonwering-rolluiken.be. We hebben altijd wel een verkooppunt bij u in de buurt dus komt snel langs, of neem vrijblijvend contact op met ons en vraag een prijsindicatie op.