Knikarmscherm cassette

Cassita II

Wat er natuurlijk prachtig uit ziet is een volledig gesloten cassettesysteem. Echter wilt dit niet zeggen, dat een knikarmsysteem beter of stabieler is dan een open of semi cassette. Ook bij cassettesystemen spreken we weer van en 3-buis systemen. Vaak zijn het 3-buis systemen. Een doekgoot is heel vaak aanwezig bij een cassette uitvoering van een knikarmscherm. Deze oplossing is beter dan een glijlager. Je hebt dan ondersteuning van de bovenbuis over de volledige breedte. 

2-buis van een 3-buis

Een 2-buis van een 3-buis cassette knikarmscherm leren herkenen? Bij een 2-buis wordt het scherm aan de uiterste buitenkanten bevestigd aan de muur. Bij een 3-buis cassette knikarmscherm wordt de bevestiging eigenlijk altijd ter plaatse van de knik arm gedaan. Op een kleine 50 cm afstand van de buitenzijde staat de knik arm afhankelijk van de totale breedte.

Bij een cassette knikarmscherm sluit de voorlijst tegen een aanslag en kan de motor op kracht afslaan.  Zo zal het doek nooit oprekken en sluit de cassette van het knikarmscherm altijd perfect. Dit is een heel groot voordeel van een cassette of semi cassette knik arm systeem.