Inbouw buitenjaloezieen

AlustoreIMG_0102

Inbouwen is perfect verantwoord met buitenjaloezieën. Genoeg plek hebben is daarbij wel een must. Een koof van minimaal 110 mm maar nog liever een buitenjaloezie koof van 130 mm. Er wordt al snel gedacht: “dat lamelletje past er toch makkelijk in”. Om het systeem te kunnen monteren zullen er toch een paar handen bij moeten kunnen. Ook moeten wij er natuurlijk goed kunnen wanneer er iets gerepareert moet worden.

Inbouw

Er moet dus een ruimte gespaard worden achter de buitenmuur en voor het kozijn van 110 mm minimaal. Daar kan dan een Alustore buitenjaloezie gemonteerd worden met een DBL 70 lamel of een 80 gekraalde lamel. Het kozijn komt dan 220 mm naar binnen te staan tegen over normaal 110 mm.

Door muur isolatie en stucwerk toe te passen net als in Duitsland en steeds meer in België, is dit geen enkel probleem. Nu in Nederland vaak wel, daarom blijven we in de rolluiken en screens hangen. Een zichtbaar systeem is een prima oplossing.

De kast is 120 mm diep in kan dus met wat goede wil voorzijde steen gelijk vallen. Als deze wordt uitgevoerd in de kleur van het kozijn en het kozijn verhoogd wordt met de hoogte van de koofmaat, hebben we een perfecte situatie en ziet het er esthetisch ook prima uit. Een Architect zal dan van het principe af moet stappen, alles weg te stoppen achter de buitenmuur. We hebben bij Roma Benelux ook gewerkt aan een oplossing met steen-strips, maar dan is de vochthuishouding van de buitenmuur een hele uitdaging.

Meer weten over

inbouw buitenjaloezieën