Sectionaaldeuren

40 jaar geleden was de sectionaaldeur een kostelijk product en werden er heel veel kantelpoorten geplaatst in nieuwbouw situaties. Ook de roldeur was toen in trek.

 

Niet alleen als probleemoplosser zoals tegenwoordig, maar gewoon als degelijke elektrische oplossing met een afstandbediening. Isolatie en inpandige garages was toen nog geen onderwerp van gesprek. Tegenwoordig kost de sectionaaldeur bijna niets meer en is de roldeur als concurrent kansloos. Een reclame uiting van duizend euro incl. motor, 2 zenders en montage is bijna standaard. Hij wordt dan ook nog vandaag gemeten en morgen gemonteerd.

 

Als hij stuk gaat, koop je gewoon een nieuwe! Je zult wel moeten, want de firma in kwestie is er natuurlijk niet meer. Naar je garantie kun je fluiten en als je een klacht hebt, heb je pech gehad. Zelf een sectionaaldeur assembleren is een fluitje van een cent. Daardoor is er zoveel wildgroei.

 

Het advies van Zonwering.nl is: Koop kwaliteit! Een sectionaaldeur kan een leven lang meegaan, zolang de onderdelen maar verkrijgbaar blijven. Een wieltje stuk en het is niet meer verkrijgbaar. Deur vernieuwen. Dat is natuurlijk ook zo met schade aan panelen. Een paneel vervangen gaat nog, maar bij twee is de deur totaal moet hij vernieuwd worden.

 

Vertrouwde merken zijn Hörmann, Crauford, Novoferm, Normstahl, Centurion. De meest innovatieve sectionaaldeur is nog altijd Scarpantoni. Een mooi geïntegreerd scharnier in het deurblad. Een topwielcontructie, wat de deur enige flexibiliteit geeft bij een schuite aansluiting op de waterlaat. De verticale rail met loopwielen door een koof afgesloten. Een veilige, mooie sectionaaldeur.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!