Veiligheid motoraangedreven rolluik vergroten bij calamiteiten

Naast dat rook- en monoxidemelders natuurlijk en must zijn in huis wil je ook graag de motoraangedreven rolluiken op schakelaar updraden naar een hogere veiligheid voor calamiteiten, zoals brand.

Maak je rolluiken draadloos bedienbaar

  • Door een externe ontvanger te plaatsen kan het motor aangedreven rolluik draadloos worden bediend. Hierdoor kan je de motor met een afstandsbediening aansturen en is dus ook geschikt voor de slimme draadloze rookmelder. De bestaande motoren functioneren nagenoeg altijd op 230V. Hierdoor kan er alleen gebruik worden gemaakt van een externe 230V noodstroomvoorziening (± 1 uur stroom back-up).

    Extra info:

    Waarom maar 1 uur? Een elektrische lading kunnen we eigenlijk alleen maar opslaan in een batterij of accu. Een batterij of accu kunnen alleen maar een gelijkspanning genereren. Wanneer de stroom uitvalt en we moeten een 230V apparaat aansturen dan moet de batterij of accu constant via een trafo een gelijkspanning genereren. Dit kost energie en hierdoor loopt de accu leeg.

  • Welke draadloze ontvanger heb je nodig? Je kunt de Slim io receiver IO voor rolluiken gebruiken of de Smoove uno A/M IO waarbij u het rolluik ook direct kunt bedienen op de ontvanger.

Schanz
Schanz2