Garagedeuren

Voordat u de juiste keuze maakt voor het aanschaffen van een garagedeur zijn er een aantal zaken van belang die u van te voren moet bepalen.

 

Een belangrijk onderdeel hierbij is of een garagedeur verwarmt is, in dat geval is een sectionaaldeur de beste keuze. De isolerende werking van een sectionaaldeur werkt namelijk uitstekend. De buitenzijde van sectionaaldeuren bestaan uit panelen. De panelen aan de binnenzijde van de garage zijn niet echt subtiel om te zien en bovendien vaak ook niet kindvriendelijk.

 

De sectionaal garage- en roldeuren van Roma scoren op dit punt daarentegen juist uitstekend. Deze zijn van perfecte kwaliteit en bovendien zeer veilig doordat ze altijd volgens de Europese richtlijnen worden geleverd.

 

Als u op zoek bent naar iets bijzonders voor uw garage dan is een automatische Roma garagedeur van aluminium de ideale keuze. Het fijne lijnenspel van de Roma garagedeur is verfrissend in tegenstelling tot de panelen van een gewone sectionaaldeur. Minimale behoefte aan ruimte en de nette gekapselde techniek geven de garage zowel van binnen als buiten een waardevolle uitstraling. Iedere deur wordt individueel op maat vervaardigd en past hierdoor perfect in uw garage. Er zijn twee vormen met betrekking tot de deurpantser-uitvoering bij Roma;
 

Laagplafonddeuren

ROMA heeft nog steeds de deur met de kleinste inbouw hoogte en zijdelings maar 60 mm met een zeer nette afwerking in 7 standaard kleuren. Deze kleuren voor de lamel en voor de omkasting en geleidingen in Ral glanzend, mat en structuur uitvoering. Hiermee hebben we standaard voor roldeuren, de Rollento. Laagplafond de Silento.2 en Gecco qua kleur prima mogelijkheden.


Deze 7 kleuren zijn: DB703, Ral 7016, Ral 9006, Ral 9007, Ral 9016, ROMA Grau en ROMA Sarotti. Deze 7 kleuren hebben we in alle uitvoeringen van het merk Tiger en IGP. Tegen meerprijs kunnen de ROMA garagedeuren natuurlijk ook in alle Ralkleuren in mat en structuur worden uit gevoerd.


Om op de lamellen een andere kleur te voorzien kan met een renoliet folie. Deze kan alleen op de PU 77 lamel op de bolle zijden gekleefd worden. Het is bij ons ook mogelijk en pantser te laten poeder coaten in alle Ralkleuren. Dit alleen op aanvraag.

De benodigde inbouwhoogte van 53 mm tot een maximale dagmaatbreedte van 3250 mm en maximale dagmaathoogte van 2500 mm is nog steeds een bijzondere prestatie van ROMA met de Gecco garagedeur. Dat deze deur een probleem oplosser is begrijpen wij. Aantallen zullen er in Benelux niet snel komen. Wat onze klanten dan weer fijn vinden is, dat je deze deur niet weg hoeft te geven maar goed kunt verkopen. Het gaat ten slotte om geld verdienen.

 

Zodra het over roldeuren gaat, staat de ROMA Rollento garageroldeur nog steeds op eenzame hoogte. Stekker klaar en door de stormankers aan de PU 55 en 77 lamel 3 keer zo stabiel als een collega roldeur met het zelfde lamelformaat. De deur wordt stekkerklaar geleverd en is dus in een wip gemonteerd.


Ik heb al vaker vermeld, dat veel leveranciers en detaillisten geen idee hebben, hoe een garagedeur volgens de Europese regelgeving en wetten uit gevoerd moet zijn. Dat er nog steeds fabrikanten zijn, die een garageroldeur uit voeren met een Oximo RTS motor van Somfy met een Telis-1 RTS handzender is voor mij een compleet raadsel. Een onderlijst beveiliging is altijd wettelijk verplicht en in 95 % van de gevallen ook nog een fotocel. Als 5 % van de deuren met een fotocel is uitgevoerd is, is het veel. Ons motto is dan ook: “Doe het goed, doe het met ROMA”.
 

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

GARAGEDEUR UITVOERINGEN

laagplafonddeur

De Roma Laagplafonddeur

Hierbij wordt het deurpantser met een loodrechte beweging over een compacte omleiding horizontaal geleid. Voordeel: De maximale doorrijhoogte, met minimaal plaatsverlies aan het plafond.

 

Roldeur

De Roma Roldeur

Bij de ROMA roldeur wordt het deurpantser in loodrechte beweging om een stalen as gewikkeld. In geval van een "kastkappensysteem" in een beschermde aluminiumkast. Voordelen bij de roldeur: Het garageplafond blijft vrij voor grote, veel ruimte innemende voorwerpen zoals bijv. een surfplank, ladders etc.

Als u ruimtegebrek heeft in hoogte en breedte is de Roma garagedeur dé oplossing. Wij kunnen met onze Gecco garagedeur werken tot 3,25 meter breed met een inbouwdiepte van 53 mm. Dit kan door niemand worden geëvenaard. Zijdelings is er voor een Gecco garagedeur maar 60 mm nodig. Al onze deuren zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken. We proberen u zo een goed mogelijk advies te geven over hoe de beveiliging van een deur zou moeten zijn. Uiteindelijk bepaalt u zelf volledig hoe veilig uw garagedeur gaat worden. 

Bij de toepassing van garagedeuren maken we onderscheid tussen het "besloten" en "open" bereik. Besloten bereik betekent: dat er een hek aanwezig is en elke bezoeker toegang wordt verleend tot het terrein. Open bereik betekent: iedereen heeft vrije toegang tot de garagedeur. Voor het besloten bereik is een hindernisherkenning nodig die maximaal 40 kg drukkracht mag uitoefenen voor de duur van 1 seconde. Op dat moment moet de deur vrij lopen. Voor het openlijke bereik geldt hiervoor hetzelfde, alleen moet die deur ook nog voorzien zijn van een fotocel, die bij montage helaas bijna altijd vergeten wordt. Hiervan zijn (extra) kosten de voornaamste oorzaak. In 2007 is er in België zelfs een kind om het leven gekomen door een ondeugdelijke sectionaaldeur. Elke leverancier is aansprakelijk voor de uitvoering van een garagedeur. Jammer genoeg zijn de kosten hiervan vaak de spelbreker.
 

VOORDELEN VAN ROMA GARAGEDEUREN

Normkwaliteit
Alle ROMA-Garagedeuren zijn volgens de geldende EU-Normen en worden naar strenge kwaliteitseisen geproduceerd. Verlangt u minder voor uw geld?

 

Veiligheid
Ongevallen vermijden met de ROMA sluitbeveiliging
Bij licht contact van het deurpantser met een hindernis stopt de deur onmiddellijk. Door de gekapselde bouwwijze van SILENTO.2 en het gesloten kastkappensysteem is een verwonding door middel van inklemming of persing niet mogelijk.

 

Ruimte
U kunt de plaats voor de garage blijven benutten!
Met een roldeur of een laagplafonddeur kunt u de plaats voor de garage volledig gebruiken. Omdat deze deur niet openzwaait kunt u direct de plaats voor de deur gebruiken en toch de deur openen en sluiten.

 

Maximale ruimtebenutting
Met een garagedeur van ROMA heeft u optimale ruimtebenutting. Bij SILENTO.2 is dit de maximale doorrijhoogte, de roldeuren zorgen altijd voor een vrij garageplafond (voor bijvoorbeeld een ladder, surfplank enz.)

 

Comfort
Eenvoudiger gaat het niet - de deur openen met 1 druk op de knop! Met de (optionele) draadloze besturing komt u bij ieder soort weer zonder u auto te verlaten in de garage.

 

Geluidsarme aandrijving
Garagedeuren van ROMA zijn zeer stil. Bij SILENTO.2 wordt het deurpantser door een speciale glijbedding gevoerd. Roldeuren van ROMA hebben een gepatenteerde trillingsvrije aansluiting en zijn daardoor aangenaam stil.

 

Elegant & vormgeving
Mooi design toont zich als perfect symbool van nuttigheid en vormgeving. ROMA garagedeuren vervullen de hoogste eisen in techniek, bedienbaarheid en in de moderne optiek.

 

Montagevriendelijk & onderhoudsarm
Dit punt is alle ROMA producten eigen. Niet alleen bij de vervaardiging is dit een aandachtspunt maar ook het latere onderhoud zal zich gemakkelijk ontwikkelen. Smeren, roestvrij maken en verven hoeft bij ROMA-garagedeuren gewoon niet.