Screens

ROMA-Screen.jpg

Een screen zonwering is een verticaal hangend ‘screen’, oftewel scherm, dat langs de gewenste ramen of deuren gemonteerd wordt. Screens zorgen ervoor dat de in uw woning minder stijgt en beschermen daarnaast tegen storende lichtinval. Deze prachtige vorm van zonwering houdt de zon tegen en de warmte buiten, waardoor de temperatuur binnenshuis altijd aangenam is. Afhankelijk van de gekozen kleur en materiaal van het doek, blijft het zicht vanuit uw woning naar buiten behouden terwijl het zicht van buiten naar binnen beperkt wordt. Dit is zeker een enorm pluspunt wanneer u gesteld bent op uw privacy.

Screen zonwering voor binnen en buiten

Wij leggen u graag uit hoe een screen precies in elkaar zit. Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een cassette
  • een oprol-as
  • een doek
  • een onderlijst.

Het doek is vaak door middel van een holle aluminium onderlijst verzwaard met ijzer. Dit doek glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette (ook wel kast genoemd), geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit aluminium van hoge kwaliteit.

Een screen is leverbaar in twee uitvoeringen: het standaard screen of zipscreen. Vindt u de windvastheid van het scherm een belangrijk onderdeel, dan heeft een zipscreen hierbij een streepje voor ten opzichte van een standaard screen. Bij een zipscreen wordt de doek in de geleiding geborgd door middel van een rits. Andere namen van dit model zijn: windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen. Een screen kan zowel aan de binnen- als de buitenkant van een raam geplaatst worden. Natuurlijk heeft een screen dat aan de buitenkant gemonteerd is meer effect.

Elektrische screens voor de ramen

Alle screens van ROMA Benelux worden standaard als elektrische screens geleverd. Alle varianten worden binnen en buiten aangedreven door een elektromotor en kunt u bedienen door middel van een afstandsbediening, een schakelaar en/of een app op uw smartphone of tablet.

De elektrische screens van ROMA worden aangedreven met een Somfy motor. Deze motor compenseert het doekrek bij het oprollen en heeft een sensor om belemmering waar te nemen. Zo loopt u zo min mogelijk kans op schade aan uw elektrische screens.

ROMA screens

ROMA Benelux heeft een ruim assortiment zonweringen voor iedere woning. ROMA screens worden vakkundig afgeleverd en gemonteerd. Daarnaast kunt u door onze 100% leverzekerheid, er zeker van zijn dat u vele jaren van uw buitenzonwering kunt profiteren.

Daarnaast zijn alle screens van ROMA standaard geschikt om met een smartphone of tablet bestuurd te worden. De Somfy Tahoma box of Connexoon zorgen ervoor dat u overal op ieder gewenst moment uw zonwering kunt bedienen vanaf uw mobiele telefoon of tablet.

Buiten screens voor elke woning

Er is heel wat mogelijk op het gebied van screens voor buiten. Daarnaast hebben ze ook een boel voordelen. Ze zorgen er namelijk voor dat uw woning koel blijft ondanks de felle zon van buitenaf. Verder worden ze strak langs de buitenkant van de ramen geplaatst. Bent u benieuwd naar alle voordelen en de verschillende mogelijkheden? Lees dan vooral ons artikel Screens voor buiten. In dit artikel besteden we meer aandacht aan handmatige en elektrische screens, maar ook de verschillen in cassettes, doek en onderlijsten. 

Screen zonwering of zipscreen kopen?

U bent bij Roma Benelux aan het juiste adres indien u zoek naar de passende zonwering bij uw situatie. Zit u eraan te denken om een screen zonwering of zipscreen te kopen? Vraag dan een prijsaanvraag aan bij een van onze dealers voor meer informatie over de screen prijzen. Wilt u juist meer informatie over de beste oplossing voor zonwering die bij uw situatie past? Kom dan zeker langs bij één van onze verkooppunten of neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder!