Termo renovatiesysteem inbouwrolluik

Daar er in het verleden vaak naar isolatie niet zo nauw werkt gekeken, heeft ROMA een renovatierolluik ontwikkeld. Zowel voor de kozijnwereld (Fensterbauers) als voor de rolluikenexperts.

 

Bij Termo.R kan het kozijn blijven zitten en kan de rolluikenexpert het Termo rolluik aanbrengen in de ruimte die boven het rolluik beschikbaar is. Of deze nu van voor of van onder toegangkelijk is, maakt niet uit.

 

Bij Termo.F wordt altijd het kozijn vernieuwd en moet de gespaarde ruimte langs onderen toegangkelijk zijn. Het nieuwe kozijn wordt dan incl. Termo.F rolluik in een keer in de ruimte gestoken en afgewerkt. Het Termo rolluik wordt in de bouwkundige koof omringd door een stilstaande luchtcolom en dit zorgt voor een prima opwaardering van de bestaande systuatie.

De rolluik renovatieoplossing

Energie gebruiken in plaats van verspillen. Het trillen van de rolluikkast is veelvuldig een van de hoofdoorzaken van warmteverlies in de spouw. Hiervoor is er nu een keurige renovatieve oplossing die naast het vervangen van het raam ook gelijktijdig de rolluikkast op een voortreffelijke waarde brengt met betrekking tot warmte-isolatie. Meer wooncomfort, energiebesparend en minder milieubelastend.

TERMO.R
TERMO
TERMO.F-ISG

De beste waarden

De op het kozijn voorgemonteerde rolluikomhulsel wordt in de voorhanden zijnde holte of inbouwkast geschoven. Door de afdichting naar voren en het deksel van de kast ontstaat een hoogisolerende ruimte met stilstaande lucht. Samen met het omhulsel van speciaal Styropur bereikt het onderdeel een optimale warmte-isolatie.  

TERMO werd onderscheiden door het Bondsministerie voor Wetenschap en Arbeid.

Minimale eisen volgens de Wet zijn: 

  • Usb = 0,85 W / m2
  • fRSI = 0,70.

Voor renovatie:

  • Usb = 2,0 W / m2fRSI = 0,56


Na de renovatie:

  • Usb = 0,76 W / m2fRSI = 0,72

Bronnen: Testrapport PfB 06/11-A206-Z1, kastgrootte TERMO 230 Foto: Hermes Institut für Bauphysik

Multifunctioneel

Dat kunt u in een tijd van intelligenter wordende bouwdelen ook verwachten! Bij TERMO van ROMA kunt u kiezen voor multifunctie. Wat zou u bijvoorbeeld vinden van een geïntegreerd insectenhor? De perfecte bescherming tegen muggen, vliegen en consorten. Wanneer u het hor niet gebruikt verdwijnt dit (beschermd) in het systeem. Eenvoudigweg geniaal!

En voor nog meer comfort kunt u TERMO eenvoudig uitrusten met een motorbediening. Naar wens ook met een makkelijke afstandsbediening of een volautomatische besturing.

Het integreerbare insectenhor. Altijd aanwezig wanneer men het nodig heeft! Het is ook eenvoudig naleverbaar.