RollScreens

roma-textilscreens-referenzobjekte-objekt336-titel_(13673)

Het systeem van het RollScreen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • cassette
  • oprol-as
  • screendoek
  • onderlijst

Een aluminium onderlijst verzwaart het screendoek waardoor de oprol-as stabieler wordt en het doek strak komt te staan. Hierdoor kan de zonwering meer wind verdragen. Bij het systeem van het RollScreen, glijdt het screendoek vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. Alle onderdelen op het screendoek na worden voornamelijk uit hoogwaardig aluminium vervaardigd.

De buitenzonwering screens van Roma zijn in twee uitvoeringen leverbaar. Het RollScreen wat bij Roma het standaard screen is, en het zipSCREEN wat ook wel bekend staat als het windvaste model.
 

Verschillende uitvoeringen RollSCREENS

Staalkabels

Het oprolmechanisme rolt het doek op en de staalkabel af en omgekeerd. Een veersysteem compenseert het verschil in diameter. Het systeem is over de gehele hoogte windvast dankzij het kabelsysteem in de geleiding wat natuurlijk een groot voordeel is.

 

Vergrendeling in onderste positie

Door de onderlijst in de onderste positie te borgen en het doek strak te trekken ontstaat er spanning in het doek, vooral aan de naden. Deze kunnen dan niet meer bewegen, ook niet met harde wind. Hierdoor is het doek goed beschermd tegen scheuren.

 

ZipSCREEN

Het doek in de geleiding is geborgd door middel van een ritssysteem. Naast een screenfunctie, heeft tit ritssysteem heeft ook een horfunctie als mogelijkheid als het screendoek verwisseld wordt voor een hor. Dit is echter alleen bij binnendraaiende ramen een voordeel.

Meer weten over

rollScreen.2