Buitenjaloezieën

roma-akkordeon-raffstoren_(13456)

Rolluiken beperken makkelijk het doorzicht en screens beperken uw privacy. Wilt u meer grip hierop dan zijn buitenjaloezieën een goed alternatief. Doordat de verticale lamellen in een hoek naar keuze kunnen worden ingesteld, waarborgd u niet alleen uw privacy maar filtert u ook naar eigen keuze de licht inval. Dit zorgt ervoor dat u zich niet opgesloten hoeft te voelen. Daarnaast is het ook een mooie accessoire voor uw woning.

Houten of aluminium lamellen reflecteren de zon, dit is een groot voordeel van buitenjaloezieën. Ongestoord kunt u naar uw beeldscherm of tv kijken. De zon zal niet in uw ogen schijnen. Tegelijkertijd behoudt u gewoon doorzicht en zal niet heel uw woning worden verduisterd.

Ook 's winters hebben buitenjaloezieën een praktische werking. De lamellen hebben namelijk een isolerende werking, dit houdt de kou buiten en de warmte binnen. Zo blijft ook in de wintermaanden de temperatuur binnenshuis optimaal. Dit geldt ook voor de zomer. In de zomer houden de lamellen de warmte buiten.

Buitenjaloezieën met horizontale of verticale lamellen

Mocht de keuze uitgaan naar buitenjaloezieën, dan heeft u nog de keuze uit horizontale of verticale lamellen. In beide gevallen kunnen de lamellen geheel naar wens worden aangepast. U kunt variëren in prachtige kleuren en materialen. De horizontale lamellen zorgen vaak voor een romantische sfeer en geven uw woonkamer of slaapkamer een tijdloos karakter. Het nadeel aan horizontale lamellen is het onderhoud, denk bijvoorbeeld aan vuil en stof dat blijft liggen. 

Net als de horizontale variant passen verticale jaloezieën in elk interieur. Ze zijn stijlvol en enorm functioneel. In tegenstelling tot de horizontale lamellen, zijn de verticale minder gevoelig voor stof ophoping en makkelijker schoon te maken. Wel hebben de verticale jaloezieën als nadeel dat ze meer geluid kunnen creëren. Bij bijvoorbeeld openstaande ramen wanneer ze tegen elkaar aan klepperen.

Houten, kunststof of aluminium lamellen voor buitenzonwering?

De sfeer die u wilt creëren in huis bepaald de keuze in lamellen voor uw buitenzonwering. Door de verschillende materiaal keuze kunt u zelf kiezen welk effect het heeft op de uitstraling van uw woning. Houten lamellen zijn de juiste keuze voor een ietwat traditioneler of warmere interieur. Houdt u meer van strak en modern dan zijn aluminium lamellen een perfeckte match. Ook zou u nog kunnen gaan voor kunststof jaloezieën. Ook dit is een mogelijkheid!

De vraag is natuurlijk welke lamellen het beste geschikt zijn als buiten zonwering. Alle bovengenoemde lamellen zijn geschikt! Dit omdat ze zo zijn gemaakt dat ze wel tegen het weer kunnen. Zowel regen als wind. U hoeft de keuze dus niet te bepalen aandehand van het weer. Voor een meer isolerende functie kunt u het beste gaan voor houten lamellen. Dit kan wel zorgen voor een doorslaggevende eigenschap.

Aluminium en kunststof lamellen zijn daarentegen een stuk lichter, dit maakt ze gemakkelijker te bedienen. Aluminium lamellen zijn maar liefst drie keer lichter dan houten lamellen. Dit maakt ze makkelijker op te trekken en te monteren. Daarentegen is er flink wat extra mankracht nodig voor het monteren van grote houten buitenjaloezieën.

Wat is de prijs van buitenjaloezieën?

Buitenjaloezieën zijn net als vele andere soorten maatwerk. De jaloezieën moeten perfect aansluiten op uw woning of kantoorpand voor het beste resultaat. Dit maakt het lastig om een vaste prijs voor buitenjaloezieën te noemen gezien dit door verschillende factoren wordt bepaald. Bij zonwering-rolluiken.be bieden we oplossingen voor ieder budget. En van alle oplossingen garanderen wij een topkwaliteit product.

Buitenjaloezieën van hout of aluminium kopen?

Twijfelt u nog van welk materiaal uw jaloezieën gemaakt moeten worden en welke kleur het best bij uw woning en smaak past? Geen probleem, onze experts helpen u hier graag bij! Zij houden hierbij ook rekening met uw budget gezien het materiaal van de buitenjaloezieën invloed heeft op de prijs. Aluminium buitenjaloezieën zijn in het algemeen budgetvriendelijker dan houten buitenjaloezieën. Zonwering-rolluiken.be heeft een uitgebreid netwerk aan betrouwbare zonweringspecialisten en via ons zoekveld vindt u degene bij u in de buurt. Vraag gerust vrijblijvend een prijsindicatie aan en ontvang snel antwoord van de dealer bij u in de buurt!