Inbouwrolluiken

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt226-titel_(13497).png

Inbouwrolluiken zijn rolluiken die in de gevel worden geïntegreerd, wat bijdraagt aan een strak en mooi eindresultaat. De rolluiken worden aan de buitenzijde tegen het raam gemonteerd. Het verantwoord inbouwen van een rolluik is echter een flinke uitdaging, omdat hiervoor een deel van de gevel opengebroken moet worden. In het verleden namen inbouwrolluiken veel risico's met zich mee. Zo was de isolatie niet goed geregeld, waardoor het in de winter vaak te koud was en in de zomer te warm. Ook werd regenwater mee naar binnen gebracht bij het oprollen van de rolluiken, wat voor rottende kozijnen kon zorgen. Dit vocht hoort namelijk naar buiten te worden afgevoerd wanneer u de rolluiken oprolt.

Ingebouwde rolluiken & voorzetrolluiken van ROMA

Tegenwoordig zijn inbouwrolluiken dé oplossing voor isolatieproblemen. In ROMA inbouwrolluiken is alles perfect geregeld: de U-waarde van het beste ROMA inbouwrolluik ligt op 0,31 m²K. Triple beglazing zit op een U-waarde van 0,6 m²K en HR++ glas tussen de 1,2 en 0,833 m²K. Van een goed inbouwrolluik is de kast dus nog altijd minimaal 2 keer zo goed geïsoleerd dan de beste beglazing. Zodra het rolluik sluit wordt het zwakste punt in de gevel, de beglazing, naar een nieuw niveau getild.

Een opbouwrolluik haalt op gebied van isolatie echter een beter resultaat dan een inbouwrolluik. Dit komt omdat er geen onderbreking van de spouwmuur hoeft plaats te vinden.

Geïntegreerde rolluiken in uw woning

Bij een inbouwrolluik heeft u geen ''lelijke'' kast tegen de gevel, zoals bijvoorbeeld bij een voorzetrolluik wel het geval is. Naast de geluidsdempende functie van rolluiken, dragen rolluiken ook bij aan de perfecte isolatie, omdat er geen wind tussen het luik en het venster kan komen. Op deze manier wordt zowel de kou in de winter, als de hitte in de zomer buiten gehouden.

Bij een opbouwrolluik, is de rechtsroller (de bolle zijde van de rolluiklamel) zichtbaar. De bolle zijde kan zowel met groeven (ookwel rillen genoemd) als zonder groeven uitgevoerd worden. Een aantal van onze kleurvariaties zijn uitsluitend met of zonder groeven verkrijgbaar. Wij informeren u graag over welke dit zijn.

De maximale breedte van inbouwrolluik bedraagt 3000 mm. Dit maximum is ingesteld, omdat rolluiken boven deze maat niet meer bevestigd kunnen worden aan de bovenzijde.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van inbouwrolluiken?

Allereerst dient u natuurlijk op de afmetingen van een inbouwrolluik te letten. De breedte met geleiders en de hoogte met de kast mogen samen maximaal 3000mm zijn. 

Bij het installeren van inbouwrolluiken, moet u er rekening mee houden dat het hier gaat om een grote, lastige klus. Hiervoor kunt u dan ook het beste een specialistische vakman inschakelen. Bij een nieuwbouwwoning is dit veel gemakkelijker te realiseren. Echter, kunt u ook kiezen voor elektrische rolluiken!

Wat is de prijs van inbouwrolluiken?

Inbouwrolluiken zijn over het algemeen iets duurder dan voorzetrolluiken, omdat deze lastiger te installeren zijn. Het is lastig om een prijs-indicatie te geven, omdat de installatie erg situatie-afhankelijk is. Een belangrijke factor hierbij is of het gaat om een inbouwrolluik in een bestaande woning of dat deze bestemd is voor een nieuwbouwwoning.

Laat u adviseren door onze experts! 

Onze specialisten in de vele verkooppunten geven u graag persoonlijk advies over de beste oplossing en de kosten die hieraan zijn verbonden. Kom snel langs, neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Meer weten over

inbouwrolluiken