De voordelen van rolluiken in de winter
Blog 14/5/2021

De voordelen van rolluiken in de winter

Rolluiken kunnen de zon buiten houden en werken dus uitstekend als zonwering. Wat veel mensen echter over het hoofd zien, is dat rolluiken ook in de winter een meerwaarde kunnen zijn. In dit artikel belichten we enkele voordelen die rolluiken in de winter kunnen bieden.

Rolluik isolatie zorgt voor een besparing

Daar in de zomer rolluiken als zonwering fungeren en de zon buiten houden, werken rolluiken in de winter juist tegenovergesteld. Door de toegevoegde isolatie houden rolluiken in de winter de warmte namelijk binnen en de kou buiten. Naast het feit dat uw huis makkelijker en beter warm te houden is in de winter, betekent dit ook dat u minder energie verbruikt om uw huis warm te houden. Ongeveer 25 tot 50 procent van alle warmte ontsnapt via de ramen van uw huis. Met rolluiken kunt u dit percentage enorm terugdringen en zo op uw energierekening besparen.

Nieuwsgierige kijkers buiten houden
Rolluiken bieden u en uw gezin ontzettend veel privacy. Vooral in de winter wanneer het buiten vroeg donker is en binnen in uw huis de verlichting aan staat kan uw privacy geschonden worden door voorbijgangers. Rolluiken houden alle blikken buiten, zodat u met uw gezin kan genieten zonder pottenkijkers.

Inbraakwerende rolluiken

Naast pottenkijkers en de kou is er nog iets wat u liever niet in uw huis wilt zien. Rolluiken kunnen helpen om inbrekers buiten te houden. Inbrekers kiezen vaak voor huizen waar ze makkelijk en snel binnen kunnen komen. Rolluiken voorkomen dat inbrekers dit kunnen doen, waardoor ze inbrekers vaak afschrikken. Zo kunt u ook met een geruster gevoel op vakantie als de rolluiken gesloten zijn.

Bepaal hoeveel licht uw huis in komt
Met rolluiken kunt u precies bepalen hoeveel zonlicht er uw huis binnen komt. Als in de winter nog lekker onder een lamp van een goed boek wilt genieten kunt u met de rolluiken al het zonlicht buiten houden. Daarnaast is het onderhouden van een rolluik eenvoudig. Vaak spenderen mensen in de wintermaanden meer tijd in huis door, waardoor er vaak veel meer moet worden schoongemaakt. Rolluiken vergen gelukkig weinig schoonmaak en onderhoud. Af en toe met een doekje eroverheen en uw rolluiken zijn weer helemaal klaar voor gebruik.

Rolluik specialist nodig?

Wilt u genieten van de voordelen van rolluiken in de winter en bovendien helemaal klaar zijn voor de zomer? Neem dan contact met ons op! Onze rolluikspecialisten zitten verspreid door heel Nederland en kunnen u helpen een goede keuze te maken op het gebied van rolluiken of andere zonwering. Zoek nu een verkooppunt bij u in de buurt!

Lees ook onze andere
Artikelen