Zonwering voor buiten: De mogelijkheden en voordelen!
Blog 14/5/2021

Zonwering voor buiten: De mogelijkheden en voordelen!

Ook dit jaar zijn er alweer verschillende warmterecords gesneuveld, wat ons goede hoop geeft voor de aankomende zomer. Op uw terras is het simpelweg niet vol te houden in de hitte en binnenshuis voelt het aan als een hete oven. ’s Nachts ligt u zwetend in bed en zelfs een ventilator geeft u niet voldoende verkoeling voor een goede nachtrust.

Zonwering voor buiten is de perfecte oplossing voor verkoeling tijdens een hete zomer. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant van de ramen geplaatst en biedt verkoeling op zowel u terras als binnenshuis. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk? In dit artikel vertellen we u alles over de mogelijkheden en voordelen voor iedere soort!

Welke soorten buitenzonwering zijn er?

Er zijn verschillende soorten zonwering voor buiten, en ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ieder soort biedt bescherming tegen de zon, houdt warmte buiten en zijn praktisch en milieuvriendelijk. Bovendien kunt u kiezen uit diverse bedieningsmogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld elektrische bediening. Daarnaast zijn de opties voor het soorten doek en bijhorende accessoires eindeloos!

Buitenjaloezieën: De ideale bescherming tegen lichtinval

Buitenjaloezieën zijn de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Het grote voordeel van dit type zonwering is de bescherming tegen lichtinval van zonlicht. De kantelbare lamellen reflecteren de zonnestralen, waardoor u ongestoord naar uw beeldscherm of tv kunt kijken. Tegelijkertijd is er toch nog ruimte om er doorheen naar buiten te kunnen kijken.

Met buitenjaloezieën is het enkel mogelijk om uzelf binnenshuis van zonwering te zien. Ze zijn dus niet geschikt voor verkoeling op het terras. Wel helpen buitenjaloezieën u om de binnentemperatuur ook in de winter optimaal te houden, omdat ze ook kunnen dienen als energiebesparende isolatie.

buitenjaloezieën

Screens: de ideale buitenzonwering

Screens zijn een ideale raamzonwering. Het grote voordeel van screens is dat u gemakkelijk pottenkijkers buiten houdt: het zicht van buiten naar binnen wordt overdag beperkt, terwijl het zicht van binnen naar buiten behouden blijft. Het is daarom overdag dé oplossing als u gesteld bent op uw privacy.

Mocht u echter veel gebruik maken van uw computer of tv en is het beperken van lichtinval van groot belang zijn, dan zijn buitenjaloezieën toch een betere oplossing. Screens kunnen namelijk niet al het licht weren.

Heeft u een pergola in uw tuin? Dan kunt u hier in vele gevallen ook screens op aanbrengen. De mogelijkheden zijn eindeloos en bieden een prachtig design.

screens voor buiten

Een knikarmscherm als bescherming tegen de zon

Als u niet alleen uw woning wilt koelen, maar ook wilt profiteren van een schaduwrijk terras, dan zijn knikarmschermen een goede oplossing. De uitvalhoek van een knikarmscherm kunt u zelf bepalen. Ook neemt een knikarmscherm amper ruimte in beslag, omdat u er gewoon onderdoor kunt lopen. Verder wordt de warmte onder het knikarmscherm opgevangen, waardoor u ’s avonds langer buiten kunt zitten. Daarnaast bieden knikarmschermen ook bescherming tegen de zon binnenshuis.

knikarmschermen

Markiezen voor een klassieke en authentieke uitstraling

Markiezen geven een klassieke en authentieke uitstraling aan uw woning. Ze zijn uitermate geschikt als bescherming tegen zowel de zon als regen, en weren door gesloten zijkanten ook de invallend zon van de zijkant. Verder is het ook mogelijk om markiezen in de winter buiten te laten hangen, alleen gaat dit helaas wel ten koste van de levensduur.

markiezen zonwering

Uitvalschermen: een eenvoudige oplossing

Wilt u het licht van buiten enkel temperen en wilt u niet dat alles binnenshuis wordt verduisterd? In dat geval bieden uitvalschermen een perfecte oplossing. Daarbovenop komt dat deze een eenvoudige constructie hebben en daardoor erg voordeling in aanschaf zijn.  Een uitvalscherm kan tot laag worden uitgerold en beschermt u woning tegen het zonlicht. Helaas kan er bij uitvalschermen wel zon via de zijkant van het scherm naar binnen komen, omdat een uitvalscherm geen gesloten zijkanten heeft.

De bediening van een uitvalscherm kan zowel handmatig als elektrisch zijn.  Wilt u de prijs zo laag mogelijk houden? Kies dan voor handmatige bediening.

uitvalschermen

Wat kost buitenzonwering?

Als u heeft besloten dat u zonwering voor buiten wilt aanschaffen, dan wilt u een goed beeld hebben van het kostenplaatje. De prijs van zonwering wordt door enkele factoren bepaald. Zo is het soort zonwering natuurlijk van groot belang in de prijs. Een uitvalscherm is in het algemeen namelijk goedkoper dan een knikarmscherm.

Daarnaast speelt het type bediening ook mee in het bepalen van de prijs. Zo zal zonwering met een handmatige bediening goedkoper zijn dan zonwering met elektrische bediening. Als u de zonwering via een afstandsbediening of via uw smartphone wilt kunnen bedienen, dan nemen de kosten natuurlijk verder toe.

Ook de kosten voor montage zijn afhankelijk van het type zonwering. Een uitvalscherm kan bijvoorbeeld relatief makkelijk geplaatst worden, terwijl een knikarmscherm met 3-buis systeem een stuk meer uitdagingen met zich mee brengt.

Bespaartip: Wilt u meerdere zonneschermen tegelijk plaatsen of zijn uw buren ook toe aan nieuwe zonwering? Laat dan de zonwering tegelijkertijd plaatsen door een van onze specialisten, zodat u bespaart op montagekosten.

De scherpste prijs van specialisten bij u in de buurt

Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan van een zonweringspecialist bij u in de buurt. Heeft u nog meer vragen over de verschillende typen zonwering voor buiten of de voordelen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten beantwoorden ook graag al uw vragen.

Lees ook onze andere
Artikelen