Knikarmschermen

Overdag een droom, 's avonds een waar genot. Een knikarmscherm combineert optimale zonweringtechniek met behaaglijk genieten op zonnige dagen en tot laat buiten kunnen zitten met een aangename temperatuur in de avond. De warmte die overdag het terras verwarmt komt tot laat in de avond vrij onder uw terrasscherm en zorgt voor een aangename temperatuur tot in de late uurtjes.

Bij sommige merken kunnen in de cassette geïntegreerde halogeenlampen zorgen voor verlichting van uw balkon of terras en zijn perfect met het zonnescherm gecombineerd. Zo heeft u licht, ook als de zon een tijdje is ondergegaan. Het doek kan niet uit één stuk. Het doek op een knikarmscherm hoort te bestaan uit banen. De zomen die de banen verbinden geven het doek stevigheid.

Een naadloos doek is minder sterk dan een banendoek. Deze banen hebben wel als nadeel, dat het bij het oprollen wat rimpelt. We noemen dit kraaienpootjes. Dit wordt vermeld in elke doekbrochure. Hoe groter het scherm, hoe meer dit probleem aanwezig is. Hoe beter de kwaliteit van het scherm, hoe minder extreem dit probleem.

Knikarmschermen kunnen tot een uitval van 5 meter worden geleverd. 4 meter uitval is redelijk normaal. Wat bij een Bij een knikarmscherm is de stevigheid van de muur bepalend wat er allemaal mogelijk is. Montage met chemische ankers is eigenlijk standaard. Vooral de hoogte van de muur bepaald de kracht die de muur op kan nemen. Verder moet hij degelijk gemetseld zijn en voldoende spouhaken bevatten. Als de muur normaal degelijk is vervaardigd moet dit alles geen probleem zijn om er een normaal knikarmscherm deugdelijk aan te monteren.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!