Zichtvensterdoeken zip.Screen

ROMA levert in zijn zipSCREEN.2 ook zichtvensterdoeken. Dit is een kunst opzich. Het cristalplus, wat als doorkijkvenster, wordt gebruikt krimpt enorm bij koude en nog meer bij veroudering. Daarom conserveren wij eerst het doek. Dit is een soort oudermaken waardoor de grootste krimp verdwijnt. Door het doek een aantal malen te koken en te bevriezen, kan dit gerealiseerd worden. Zonder dit proces ziet het doek er niet uit door enorme rimpelvorming.

Geen verticale naden

Wat ook bijzonder belangrijk is geen verticalen lasnaden buiten de risten in een zichtvensterdoek aan te brengen. Een doek wat oprolt, zal altijd veel netter oprollen zonder deze verticalen naden dan met. Logisch, want verticalen naden geven dikte verschil in de stof en geven daarom extra rimpeling in het doek.

 

De ristsen verticaal lassen ontkomen we niet aan en dit kan al voor enige "golving" in het doek geven. Deze golving kan voorkomen worden door minder lang of warm te lassen, maar dit gaat ten kosten van de stevigheid van de las. ROMA zal altijd proberen daar op de grens te werken, maar enige "golving" is niet uit te sluiten.