Doeken zipSCREEN

Het soort doek bepaalt de maat. Als het doek flexibel is, is het tegen meer wind bestand en kunnen er ook grotere formaten worden gemaakt. Een flexibel doek zal zich gemakkelijk aanpassen aan de geboden ruimte.

Type zipSCREEN doeken

Het hangbeeld, ook wel standbeeld genoemd, is altijd mooier dan van een star doek. Door dit flexibele karakter krijgen we ook een lijnbelasting in de geleider en wordt opgevangen door de bevestiging van heel de geleider. Daarom adviseren wij altijd met Sergé of VuScreen te werken in een zipSCREEN of ritsscreen, daar dit probleemlose doek zijn. 

Starre doeken geven een puntbelasting in de geleiding. Dit betekend, dat de geleider voor deze puntbelasting steviger moet worden bevestigd en vaker, dan bij een lijnbelasting. De ROMA geleidingen zijn bij uitstek bestand deze puntbelastingen, daar de geleider over de volle hoogte in elkaar grijpt en zo stabieler is dan welk ander systeem.

Zichtvensterdoeken

ROMA levert in zijn zipSCREEN.2 ook zichtvensterdoeken. Dit is een kunst op zich. Het cristalplus, wat als doorkijkvenster, wordt gebruikt krimpt enorm bij koude en nog meer bij veroudering. Daarom conserveren wij eerst het doek. Dit is een soort ouder-maken waardoor de grootste krimp verdwijnt. Door het doek een aantal malen te koken en te bevriezen, kan dit gerealiseerd worden. Zonder dit proces ziet het doek er niet uit door enorme rimpelvorming.

Geen lasnaden midden in de doeken.

Wat ook bijzonder belangrijk is, geen verticalen lasnaden buiten de ritsen in een zichtvensterdoek aan te brengen. Een doek wat oprolt, zal altijd veel netter oprollen zonder deze verticalen naden dan met. Logisch, want verticalen naden geven dikte verschil in de stof en geven daarom extra rimpeling in het doek.

De ritsen verticaal lassen ontkomen we niet aan en dit kan al voor enige "golving" in het doek geven. Deze golving kan voorkomen worden door minder lang of warm te lassen, maar dit gaat ten kosten van de stevigheid van de las. ROMA zal altijd proberen daar op de grens te werken, maar enige "golving" is niet uit te sluiten.

Groot assortiment geleiders

Door het grote gamma aan geleiders is zipSCREEN.2 van ROMA in elke situatie toe te passen. Voor elke bouwstijl en bouwwijze in elk Europees land is het zipSCEEN/Ritsscreen van ROMA naadloos te integreren. Inbouwen is ook geen probleem. Zelfs 6 meter breedte is te integreren, daar wij niet boven op het kozijn werken, maar er voor. Hierdoor kan het kozijn traditioneel worden bevestigd aan het binnenblad en komt het zipSCREEN.2 voor het kozijn gemonteerd.