Kastmaten en vormen rollSCREEN

De kastmaten van rollSCREEN.2 zijn 100 en 125 in Rondo en Pento uitvoering gelijk van vorm net als de ROMA rolluiken. De kastmaat 125 is toegevoegd, daar deze een onderrevisiemogelijkheid heeft. Zodra de kast in de gevel wordt weg gestopt, is dit vaak de enige manier om de het product te reviseren. Bij de kastmaat 100 is onderrevisie niet mogelijk, alleen een voorrevisie.

Een zipsysteem is noodzakelijk bij smalle hoge ramen en grote oppervlakken.

Grensmaten voor smalle en grote oppervlakten

Bij Smalle hoge ramen, waar het doek behoorlijk veel wind vangt en het gewicht in de onderlijst niet toereikend is voldoende stabiliteit te brengen. Bij grote oppervlakken kan bij wind het doek inscheuren. Daarom een ritssysteem, daar dan het doek vast zit in de geleider.

Het enorme gewicht van de verzwaarde onderlijsten van zipSCREEN.2 kunnen niet worden toegepast bij rollSCREEN.2 maar wel een aanzienlijk groter gewicht dan bij vergelijkbare producten. Het gewicht in de onderlijst is van essentieel belang voor de stabiliteit van dit standaard screen.

De handige schuifbare asprop kan verder goed van pas komen bij onderhoud. Door een palletje over te halen kan de volledige motorbuis incl. motor zo binnen enkele seconden worden gedemonteerd.

Monobediening

Monobediening mogelijk zowel binnen als buiten. De minderprijs is zeer gering, daar bij ROMA motorbediening de standaard is. Zodra we via het internet of met onze iPhone of iPad zonwering en rolluiken vanaf onze vakantiebestemming kunnen besturen is het toepassen van handbediening niet meer aan de orde. Zodra er geen stroom voorhanden is, moet de handbediening een mogelijkheid zijn bij rollSCREEN.

Alle producten van ROMA kunnen op zonne-energie geleverd worden, ook rollSCREEN.2. 

Ruimte achter de kast en motor

De warmte zou blijven hangen tussen doek van een zip- of ritsscreen en glas en zou eerder opwarming tot gevolg hebben dan verkoeling. rollSCREEN.2 scoort hier altijd goed, daar het doek niet in de geleiders vast zit en hier de warmte automatisch kan worden weg geventileerd.

Bij een standaard screen, wordt de warmte al enigszins door de smalle spleten tussen geleider en doek afgevoerd. Dit is niet het geval bij een zipSCREEN, daar is de ruimte achter de kast van essentieel belang

Ook wordt de motor trillingsvrij gemonteerd. Deze montage van de motor reduceert het loopgeluid beduidend. De smalle geleider van 30 mm maakt het mogelijk deze in elke situatie te monteren.

Bij elk screen, zip of standaard, voorzien wij een vrije ruimte achter de kast. Deze ruimte dient om, de warmte die ontstaat bij het weren van het zonlicht, af te voeren.

Zonlicht wordt op het doek omgezet naar warmte.