XP-systeem opbouwrolluik

Met het XP-systeem zijn vele eXtra’s mogelijk. Zo is de basisgeleider van een XP-systeem 53 x 42 mm. Dit is zo'n 20 mm dieper dan bij het P-systeem en biedt zo ruimte voor een extra geleiding. Hierdoor kan een horsysteem of een eenvoudig screen gevoerd worden.

 

Nog een belangrijke meerwaarde van een XP-systeem is de grotere hoogtes die mogelijk zijn door de 20 mm diepere kast. Daarbovenop heeft het XP-systeem een super inbraakvertragend systeem genaamd SIPA of simpel: “veiligheidspakket”.

 

Ook het XP-systeem is verkrijgbaar in rolgevormd en een geëxtrudeerde uitvoering. Naast de standaard geleider van het XP-systeem zijn er nog 11 ander geleidingen mogelijk. Dit zijn een aantal pluspunten, van de vele voordelen van het XP-systeem!

Opbouwrolluik .XP-systeem

Het .XP-systeem van Roma is uniek in haar soort. Zo is het mogelijk, om uw standaard rolluik uit te breiden met een ingebouwde insectenhor, screen, of zonne-energie systeem. Daarnaast, kan het .XP-systeem uitgevoerd worden met een extra veiligheidspakket, met braakvertragende functie. De rolluiken kunnen net als de rolluiken van het .P-systeem vervaardigd worden van geëxtrudeerd en rolgevormd aluminium. Echter heeft u bij het rolgevormde .XP-systeem niet de keuze uit de 180 RAL kleuren, wat bij het .P-system wel het geval is.

Nieuw:  ROMA presenteert ROMA Swing®! 

Het bijzondere aan dit rolluik, is de mogelijkheid om het te monteren met een geïntegreerde hor. Dit rolluik lijkt in eerste instantie op een standaard ROMA.XP rolluik, maar wanneer het rolluik volledig opgerold is, kan het pantser automatisch naar buiten scharnieren, waardoor deze de mogelijkheid krijgt om goed te kunnen ventileren zonder overlast van muggen en vliegen. Daarnaast zal dit rolluik een prettige lichtinval creëren.

Er is veel aandacht besteed aan het scharnierwerk, om het onzichtbaar in de geleider te verwerken. Hierdoor is de geleider niet van een standaard .XP geleider te onderscheiden. De afmetingen van de geleiders zijn 53x42mm. Dit alles wordt aangedreven met 1 speciale motor van het merk Elero. Deze motor verwerken wij al vele jaren succesvol in ons dakraamrolluik WERSO®. Net als in ons WERSO® systeem, zal het rolluik onder de 4 graden dicht scharnieren om schade door bevriezing te voorkomen.

Maatvoering:
De minimale maten zijn 650mm breed en 1250mm hoog.
De maximale maten zijn: 2000mm breed en 2500mm hoog.

Het systeem is te bestellen in de uitvoeringen Rondo.XP-, Pento.XP-, Quadro.XP- en Intego.XP Swing. Deze laatste optie is mogelijk vanaf kastmaat 138. Het .XP-systeem is alleen verkrijgbaar in combinatie met een RTS motorbediening.

XP-SysteemPhoto 20-06-12 13 26 58
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt178-titel_(13495)
XP-SysteemIMAG0065_BURST002
XP-SysteemIMAG0067 Veranda.1

Geëxtrudeerde opbouw rolluiken

Voor zowel het .P-systeem als het .XP-systeem wordt het geëxtrudeerde materiaal in hoogovens onder druk door een mal geperst. Door het materiaal op deze manier te verwerken, maken wij onze kasten dikker, wat bijdraagt aan de stabiliteit en geluidsdemping van de rolluiken. Net als de geëxtrudeerde rolluiken van het .P-systeem heeft u bij het .XP-systeem de keuze uit 3 kastvormen; rond(RONDO), afgeschuind(PENTO) of vierkant(QUADRO). De kast van het .XP systeem is iets dieper dan van het .P-systeem om de extra opties te kunnen integreren in de kast.

Afwerking & Design .XD-Systeem

Naast alle andere voordelen van rolluiken zoals warmte/geluid-isolatie, inbraakvertraging, verduistering en andere pluspunten, zijn de geëxtrudeerde rolluiken van zowel het .P- als .XP-systeem van Roma standaard leverbaar in ruim 330 kleuren voor de kast, geleiders en Design-onderlijst. (Ral-Classic, Ral-Design, NCS een aantal Structuurkleuren en Trendfarbe).

DE EXTRA MOGELIJKHEDEN VAN HET .XP-SYSTEEM

Geïntegreerde insectenwering .XP-serie
RONDO.XP, PENTO.XP, QUADRO.XP en INTEGO.XP zijn ook met ingebouwde insectenhor leverbaar. Lastige insecten worden buiten gehouden door het stabiele rooster. U kunt zowel kiezen voor een manuele koortbediening, maar een latere uitrusting is ook geen probleem.

Geïntegreerde Zonnewering .XP-serie
Naast een insectenhor, kunt u ook kiezen voor een ingebouwde zonwering (Screen) van hoogwaardig textiel. Deze zonwering is compatibel met alle vier de modellen; RONDO.XP, PENTO.XP, QUADRO.XP en INTEGO.XP. De stof van onze screens is vorstvast, trekvast, waterafstotend, windstabiel en houdt extreme hitte buiten. De besturing van de screens is zowel elektrisch als manueel mogelijk. Verkrijgbaar in twintig verschillende kleuren!

Met Solaraandrijving .XP-serie
Met het ingebouwde ROMA Solarpaneel, drijft de zon het open- en dichtdoen van uw rolluik aan. De bediening is draadloos en kabelverlening is niet nodig. Ons ROMA Solarpaneel is te plaatsen op de volgende systemen: RONDO.XP, PENTO.XP, QUADRO.XP en INTEGO.XP.
(Screen of insectenhor niet mogelijk in combinatie)

Ingebouwde veiligheid .XP + .P serie
De standaard rolluiken van ROMA waarborgen uw veiligheid met verhoogde inbraakbeveiliging. Echter, kunt u het ongevraagde gasten nog moeilijker maken! Dit kunt u doen door uw ALUMINO-lamel uit te breiden met ons ROMA-veiligheidspakket. Dit pakket biedt versterkte geleiders, een stabielere onderlijst en een optilbeveiliging. Zo houdt u inbrekers nog beter buiten.

(motorbediening is een voorwaarde)

XP-SysteemRolluik met vliegenhor
XP Opbouwrolluik met hor