Standaard Rolluik

Het ROMA P-systeem is het "standaard" rolluik. Deze standaard uitvoering is zowel verkrijgbaar in geëxtrudeerd, als rolgevormd aluminium. 

Alhoewel dit het standaard rolluik wordt genoemd, zijn er vele extra opties mogelijk. Naast de kleur, vele geleidingen en bedieningsmogelijkheden is het ook mogelijk de rolluiken tegen elkaar te monteren, voor bijvoorbeeld een erker situatie of hoek. Deze verbinding kan gezaagd of gelast worden. 

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt122-lightbox03_(13493)
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt400-lightbox02_(13830)
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt226-titel_(13497)
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt400-lightbox03_(13831)

Rolgevormde Rolluiken

Bij rolgevormde rolluiken, wordt de kast vervaardigd van een grote rol aluminium. In tegenstelling tot de bovenstaande geëxtrudeerde kasten, worden rolgevormde kasten niet in hoogovens gemaakt, wat het materiaal minder stabiel kan maken. In de desbetreffende hoogovens wordt het aluminium op een hoge temperatuur, met veel druk door een mal geperst. Rolgevormde rolluiken zijn vaak al voorzien van een natlak, waardoor ze maar leverbaar zijn in een aantal kleuren i.v.m de voorraad. Echter, wordt dit type rolgevormde rolluiken nagenoeg bij elke leverancier geproduceerd. 

Geëxtrudeerde rolluiken

De geëxtrudeerde rolluiken van Roma worden van hoogwaardig aluminium geproduceerd. Het dikke kastmateriaal biedt extra stabiliteit aan uw rolluik. Binnen de geëxtrudeerde rolluiken van Roma wordt ondersheid gemaakt in 3 kastvormen; rond, vierkant en afgeschuind (zie onderstaande afbeeldingen).

Kleurmogelijkheden voor geëxtrudeerde rolluiken

Naast alle andere voordelen van rolluiken zoals warmte/geluid-isolatie, inbraakvertraging, verduistering en meer, zijn de geëxtrudeerde rolluiken van Roma standaard leverbaar in ruim 330 kleuren voor de kast geleiders en Design-onderlijst.(Ral-Classic, Ral-Design, NCS een aantal Structuurkleuren en Trendfarbe). Dit biedt voor ieder wat wils!

P-systeemvoorzetrolluik verbeek 07
opbouwrolluik

Afwerking & Design

In plaats van schroefjes, worden Roma rolluiksystemen netjes afgewerkt met afdekdopjes in de kleur van uw rolluik. Naast de handige afdekdopjes wordt uw rolluik standaard voorzien van een Design-onderlijst. Deze mooie onderlijst zal de kast afsluiten wanneer het rolluik zich in de opgerolde positie bevindt.

P-systeem opbouwrolluik

Het P-systeem is te herkennen aan de vorm van de kast. Bij het P-systeem is de kasthoogte gelijk aan de kastdiepte.

 

De Rondo is hierop een kleine uitzondering. Een ronde kast is namelijk altijd dieper dan een vierkante of afgeschuinde kast, daar het scharnier op de helft van de hoogte zit. Dit scharnier neemt ongeveer 8 mm ruimte in beslag. Daardoor is de ronde kast ook altijd 8 tot 10 mm dieper dan hoog bij ROMA.

 

De basisgeleider van een P-systeem is een platte geleider met de afmetingen 53 x 22 mm. Er zijn dan nog 35 andere geleiders mogelijk tegen de basis of kleine meerprijs.

 

Rolluikgeleiders horen uitgevoerd te worden met een rubberprofiel als geleiding. Als het rolluik onder een hellingshoek geplaatst wordt, moet dit een borstel zijn. Veel producten plaatsen altijd een borstel. Dit is om, bij het toepassen van verschillende lameltypen, met een geleider te kunnen werken. Dit scheelt voorraad en dus kosten.

 

Een borstel zal meer zichtbare lakbeschadiging veroorzaken op de aluminiumlamel. Een rolluikgeleider met rubber “tekent” de aluminium rolluiklamel ook! Dit moet uit het zicht gehouden worden door een correcte montage.

 

De geleiders moeten aan de onderzijde minimaal evenwijdig staan aan de kast maar veel beter is een mindermaat van 4 mm. Hierdoor blijft deze “tekening” in de geleiding.