Raffstore P/XP

Bij een Raffstore zit de techniek in de neus van een rolluikkast. Deze rolluikkast is van geëxtrudeerd aluminium. Deze stevige stabiele ronde, afgeschuinde of vierkante kast is verkrijgbaar in 169 en 185 mm kasthoogte.

Veel mogelijkheden

De P uitvoering heeft dan ook dezelfde diepte op de ronde uitvoering na, die is 8 mm dieper. De Raffstore XP is altijd 20 mm dieper dan de Raffstore P uitvoering. Deze extra diepte is om een vliegenhor of eenvoudig screen te integreren.

De Raffstore XP uitvoering kan ook gekozen worden om een element te realiseren over een opstakel van 20 mm. De Raffstore is een mooiste uitvoering van een buitenjaloezie. In het uiterlijk van een kleine rolluikkast kan een buitenjaloezie gerealiseerd worden van 4000 mm breed en 2630 mm hoog. Bij een breedte van 2500 mm kunnen we met een vlakke 80 mm lamel zelfs tot 4250 mm hoog realiseren.

Geleider keuze

De geleiders kunnen smal gekozen worden voor op kozijn montage zijnde 27 mm. Indien we op de muur monteren kiezen we een geleider 45 mm breed. Dit om niet te kort op de dagkant te hoeven boren en een gelijke optiek te benaderen van een rolluikgeleider zodat combineren tot de mogelijkheden behoord.

Bij alle Raffstore P uitvoeringen kan gekozen worden voor geleiders met uitvulling tot aan 40 mm toe. Deze 40 mm uitvulling zou gebruikt kunnen worden voor het isoleren van de achterzijde van de kast. Dit is bij passiefhuizen meer en meer de wens. De voorzijden van een vierkante of afgeschuinde kast kan ook van een voorbereiding voorzien worden om de kast te kunnen verstoppen achter een cementlaagje. Ook wel stucwerk, pleisterwerk of crepy genoemd.

Onderrevisie

De onderrevisie is dan van essentieel belang. Doordat de Raffstore kast, geleiders en onderlijst geleverd kan worden in wel 1000 kleuren is hij op elke gevel esthetisch verantwoord aan te brengen. Ook is een feit, dat als een zipSCREEN of rolluik tot de mogelijkheden behoort, dat ook een Raffstore gemonteerd kan worden.

 

Raffstore kastmaten & vormen

De dikwandige geëxtrudeerde Raffstore kasten zijn leverbaar in een 165(169mm) en 185(185mm) kast. Aan de hand van het type lamel en de totale hoogte van de Raffstore zal de kastmaat worden bepaald. De 165 kast kan toegepast worden tot een hoogte van 2.63 meter met een S-Lamel en tot wel 4 meter wanneer er een vlakke lamel gebruikt wordt.

De 185 kast zal gebruikt worden wanneer de raffstore hoger is dan 2.63 meter met S-Lamel of hoger is dan 2.37 meter met een gekraalde lamel.

Lees snel verder onder lamellen en extra in het menu voor meer informatie over type lamellen. Naast de keuze in kastmaat zal ook een keuze gemaakt moeten worden in de vorm van de kast. De Raffstore kasten zijn leverbaar in de volgende uitvoeringen:

RONDO

Kenmerkt zich uitstekend als vormgevend element in het uiterlijk van de gevel. De ronde kastvorm geeft in samenhang met kleur een mooi accent. Op de afbeelding links is de Raffstore RONDO kastvorm afgebeeld van de .XP serie.

PENTO

De vijfhoekige kast wordt egaal in de gevel gebouwd. Ook hier kan middels de kleur een individuele verschijning van het gebouw gerealiseerd worden. Op de afbeelding links is de Raffstore PENTO kastvorm afgebeeld van de .XP serie.

QUADRO

De vierhoekige kast wordt egaal in de gevel gebouwd. Ook hier kan middels kleur een individuele verschijning van het gebouw gerealiseerd worden. Op de afbeelding links is de Raffstore Quadro kastvorm afgebeeld van de .XP serie.

INTEGO

Bezit een stucvoorbereiding uit styrodur. Hier verdwijnt de kast achter een gevelbekleding of in het stucwerk. Toch blijft de gehele techniek van buiten uit toegankelijk. Op de afbeelding links is de Raffstore INTEGO met stucvoorbereiding afgebeeld van de .XP serie.

Lamellen en kleur

Bij de Raffstore zijn 3 type lamellen mogelijk, een 70mm S-Lamel (afbeelding rechts) en een 80mm gekraalde of vlakke lamel. De nieuwe S-Lamel, ook wel DBL (Drei Bogen Lamel) is speciaal ontwikkeld om een kleiner pakkethoogte te realiseren en direct inval van zonlicht tegen te gaan. 

Net als alle andere geëxtrudeerde elementen van Roma zijn de Raffstore standaard leverbaar in de gehele Colorcollectie. De omkasting geleiders en onderlijst zullen in de eigen poedercoaterij bij Roma netjes in één van de ruim  350 kleuren gepoedercoat worden.