Partners

Somfy

Het verhaal van Somfy

Somfy: De marktleider in motoren en besturingen.


Somfy is bekend van buismotoren, die zij zeer succesvol op de markt brachten om rolluiken en zonwering te bedienen. Hier is later ook nog het baanbrekende draadloze systeem RTS bij gekomen. Mooier, Makkelijker en Sneller installeren en heel, heel veel bedieningsgemak.

Elk gerespecteerd zonweringsbedrijf werkt uitsluitend met Somfy producten.

Een domotica systeem maakt uw huis prettig en gemakkelijk om in te leven. Door middel van een domotica systeem kan alles automatisch en op de gewenste tijd aangestuurd worden. Bovendien werkt het ook nog eens energiebesparend! Door scenario’s aan te maken op uw PC kunnen alle draadloze Somfy producten moeiteloos worden aangestuurd. Dit is zowel mogelijk vanaf uw PC, maar ook vanaf uw tablet of smartphone. Een scenario maakt het mogelijk om in één keer tientallen producten te bedienen. Daarnaast is het mogelijk om de scenario’s op basis van de waarden van sensoren aan te sturen door plaatsing van Somfy rookmelders, bewegingsmelders & zon- en windsensoren.
 

Tahoma en Connexoon


Alle io componenten zijn tweeweg gestuurd, hierdoor wordt er een terugkoppeling gegeven op de juiste werking. Doordat het gehele systeem draadloos is, bespaart u bovendien ook veel kosten op bekabeling. Het systeem kan op ieder moment en in elk type woning moeiteloos worden toegepast.

Tahoma is een domotica systeem, dat via een router en interface draadloze Somfy producten aanstuurt. Met uw tablet, PC of smartphone kan d.m.v. een beveiligd inlogsysteem, de TaHoma Box worden aangestuurd. Op deze manier heeft u controle op alle draadloze Somfy producten en kunt u deze elke gewenste opdracht geven.

Wanneer de terugkoppeling of de opdracht juist is uitgevoerd, verschijnt dat eveneens op uw beeldscherm van uw tablet, PC of smartphone. Dit maakt het mogelijk om d.m.v. internetverbinding de toestand van uw huis te bekijken en aan te sturen indien wenselijk, waar u ook ter wereld bent! Deze  draadloze domotico oplossing heeft naast tijdklok functie ook de mogelijkheden van camera's en censoren toe te voegen. Hiermee ben je echt in control van je woning.

De kosten voor dit systeem, Tahoma Box incl.  BTW, excl. installatie zijn 349,00 Euro. Naast de Tahoma Box heeft Somfy ook de Connexoon op de markt gebracht. Dit is een eenvoudige Tahoma Box. Deze kost 169,00 Euro, die sturen met smartphone, PC, iPhone en tablet uitsluitend io producten. De Tahoma Box kan naast io producten ook nog de verouderde RTS producten aansturen.

Tahoma is draadloze domotica. We kennen natuurlijk ook bedrade domotica. Een groot aandachtspunt is hier de lengte van de bekabeling. Daar meer en meer gewerkt wordt met electronische motoren, bestaat hier het gevaar bij bekabeling boven de 35 a 40 meter, dat er door inductie zoveel spanning op de retourleiding komt, dat de motor hierdoor wordt gereset. Om dit te voorkomen, kan een condensator (Somfy Art. Nr. 9011384) worden gemonteerd, waardoor dit probleem wordt voorkomen of op gelost. Dit is dus voor alle zogenaamde Somfy WT aandrijvingen. Door de Actor bij de motor te plaatsen en lange stuurleidingen te gebruiken is het risico helemaal verdwenen op problemen.