Partners

Roma

Het verhaal van Roma

Roma Rolluiken

Rolluiken zijn ideaal te gebruiken om te isoleren, donker te maken of voor afsluiting en beveiliging van uw woning. Naast deze functies is een rolluik ook een uitstekende zonwering. Niets helpt beter tegen de zon dan een rolluik. Roma produceert ronde, afgeschuinde en vierkante rolluikkasten in 209 Ralkleuren standaard. Door een perfecte ophanging van de as produceren de rolluiken tijdens het bedienen met motor, band of slingerstang 30% minder geluid. In veel gevallen zijn de kasten van de door Roma geproduceerde rolluiken wel drie maten kleiner dan die van een andere aanbieder. 

Roma is de marktleider voor opbouwrolluiken in Duitsland en is een van de drie grootste zonweringsproducenten van Europa. Roma is ook regelmatig in het nieuws vanwege nieuwe ontwikkelingen op rolluik-, buitenjaloezieën-, screens- en garagedeurgebied. Zo kwam Roma bijvoorbeeld met het eerste geëxtrudeerde ronde rolluik RONDO® en het rolluik voor schuine vensters genaamd TRENDO®. Tevens ook met het multifunctionele inbouwrolluiksysteem: KARO® en PURO®.

Het thermo-inzetrolluik voor modernisering: TERMO® en met de eerste trillings- en geluidsarme roldeur. Sinds 2004 in het programma: Raffstore als opbouw- en inbouwelement. 

Als wereldnieuws presenteerde Roma in het jaar 2006 het eerste en enige dakraamrolluik met kantelbare lamellen: WERSO®, hiervan kunnen de lamellen 40° kantelen. Dat biedt optimale bescherming tegen de zon en tegelijkertijd vrij zicht naar buiten. Door de overname van de zonweringspecialist Hassinger begin 2009 is het productenpakket uitgebreid met Raffstoren (buitenjaloezieën) en zipSCREENS. Roma was de eerste producent, die bij zipSCREEN de onderlijst in de kast liet verdwijnen.

Ruim 1.000 medewerkers produceren in de standplaatsen Burgau, Rostock, Oschatz, Ludwigshafen, Hillscheid en Essingen onze producten. De elementen worden in de hele Bondsrepubliek d.m.v. een dicht netwerk van 3.500 handelspartners in Europa verdeeld.

Rolluiken, screens, garagedeuren en buitenjaloezieën

De Roma producten worden in de Benelux en scandinavische landen verdeeld door ongeveer 250 gespecialiseerde dealers. Roma Benelux bv. heeft een netwerk met vakbedrijven die ieder zonwering- en rolluikprobleem aankunnen. Deze dealers leveren naast ons programma ook diverse andere zonweringsystemen zoals overkappingen, knikarmschermen, uitvalsschermen en markiezen. Op onze website www.romabenelux.nl vindt u informatie over producten die vervaardigd worden in onze fabrieken in Duitsland.

U vindt hier informatie over o.a.:        

  • Rolluiken ( Opbouw rolluiken, schuine rolluiken, dakraam rolluiken etc.)
  • Garagedeuren ( Roldeuren en Laagplafonddeuren)
  • Buitenjaloezieën ( Gevelbuitenjaloezie, Raffstore (jaloezie in rolluikkast), Modulo)
  • Screens ( Roma standaard screens, zipSCREEN)

Rolluik lamellen

Lamellen die bij Roma vervaardigd worden zijn leverbaar in vijf verschillende afmetingen: 34 mm, 37 mm, 44 mm ,52 mm en 55 mm. De 37 en 52 mm. lamel zijn verkrijgbaar met een standaard (oranje) verschuiming of met een super harde verschuiming (blauw). Deze blauwe verschuiming zorgt voor extra stabiliteit, bescherming tegen inbraak, vandalisme en hagelschade. Het type schuim dat verwerkt wordt in de lamel heeft geen effect op de isolerende werking van het rolluik. Dit wordt echter wel vaak gedacht.

Voor geluidsisolatie is het schuim wel van belang. De isolerende waarde van een rolluik tegen kou bestaat uit de stilstaande luchtlaag tussen raam en rolluik. De isolerende werking van een rolluik is namelijk afhankelijk van de stilstaande luchtkolom tussen rolluikpantser en het kozijn. Deze luchtkolom moet minimaal 70 mm. zijn voor een goede werking. Door deze ruimte te halveren neemt de isolerende werking sterk af. Door deze kolom te verdubbelen neemt de isolerende werking van het rolluik nauwelijks toe. Sterker nog, door een te grote kolom gaat de stilstaande lucht circuleren en neemt de werking af i.p.v toe.

Alle Roma opbouwrolluiken zijn standaard voorzien van een Design-Onderlijst. Deze onderlijst geeft extra stabiliteit aan het pantser. De onderlijst sluit modieus de onderzijde van de kast af en zorgt voor terugdringen van het vervuilen van de onderste 30 cm van het rolluikpantser aan de binnenzijde.

Kijk verder op deze website voor informatie over andere zonwering.