Zonwering

Buitenzonwering is de verzamelnaam voor producten die aan de buitenkant van uw huis de overlast van zonlicht en warmte in huis tegengaan. Voor de één een luxe en voor de ander een must. De kunst is om zonwering functioneel te laten zijn en tegelijkertijd de architectuur van een gebouw te waarborgen.

Zonwering bestaat in veel verschillende toepassingen en we hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Rolluiken
  • Screens
  • Markiezen
  • Buitenjaloezieën
  • Zonneschermen (knikarmschermen & uitvalschermen)

Het doel van zonwering is om een raam, deur, schuifpui of zelfs een heel terras op een sfeervolle en volledige wijze te beschermen tegen de zon. Welk product het best bij u past is afhankelijk van uw wensen en het object dat u wilt weren van de zon. Voor volledige zonwering voor deuren en ramen kiest u uit rolluiken, screens of buitenjaloezieën. Voor het deels weren van zon in huis of in de tuin kiest u markiezen of een zonnescherm.

Screen zonwering

Screen zonwering is de meest effectieve manier. Een screen is verticaal hangend die het volledige raam af kan dekken. Screens zijn het meest effectief tegen warme zonnestralen en hinderlijke zonschittering. Screens zijn over het algemeen te verkrijgen in twee uitvoeringen: het standaard screen en de zogenaamde Zipscreen. Bekijk snel al onze mogelijkheden voor screen zonwering.

Rolluiken

Een andere veelvoorkomende vorm van zonwering zijn rolluiken. Op gebied van rolluiken hebben we de keuze tussen voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Het voorzetrolluik is een rolluik zoals hij in de meeste gevallen te vinden is, namelijk gemonteerd met behulp van een kast aan de buitenmuur. Bij een inbouwrolluik wordt het rolluik weggewerkt in de gevel boven het betreffende raam of de deur. Rolluiken worden echter niet alleen gebruikt als zonwering, maar ook ter beveiliging en isolatie tegen de kou.

Elektrische zonwering

De schermen zijn beschikbaar in zowel handmatige bediening als elektrische bediening. Bij elektrische zonwering wordt deze geleverd met bijvoorbeeld een afstandsbediening of schakelaar, waardoor u deze geautomatiseerd kan neerlaten. Bediening via een mobiele app is tegenwoordig ook veel voorkomend.

ROMA Zonwering
Zonwering.nl is een onderdeel van ROMA Benelux. ROMA levert een uitgebreid assortiment hoogwaardige zonweringen in de Benelux . Naast de hierboven genoemde toepassingen heeft ROMA nog veel meer vormen, zoals markiezen, zonneschermen en buitenjaloezieën.

Wanneer u kiest voor een ROMA heeft u altijd 100% leverzekerheid, daarnaast maakt ROMA gebruik van gespecialiseerde monteurs die uw zonwering vakkundig monteren. Zo zorgen wij ervoor dat we de totaaloplossing voor uw problemen bieden.

Daarnaast krijgt u bij ROMA gratis smartphone bediening voor uw elektrische zonwering. Met behulp van de Somfy Connexoon kunt u overal op ieder gewenst moment uw scherm bedienen vanaf uw mobiele telefoon of tablet.

Zonwering kopen?

Bent u van plan om zonwering te kopen voor uw huidige of nieuwe woning? Onze specialisten in de vele ROMA verkooppunten adviseren u graag over de meest geschikte toepassing van zonwering voor uw persoonlijke situatie. Kom snel langs bij één van onze dealers of neem online contact met ons op.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

ADVIES OVER ZONWERING

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven en te informeren over de verschillende toepassingen, raden we u ook zeker aan een bezoek te brengen aan een showroom van een dealer bij u in de buurt. In de showroom kunt u optimaal geadviseerd worden door de verkoper, daarbij helpen het zien en voelen van de zonweringsystemen u te komen tot een zo goed mogelijk eindresultaat.

Bijna al onze specialisten hebben de mogelijkheid voor een showroombezoek. Wanneer u de gelegenheid heeft om een bezoek te brengen aan een showroom, zullen wij u dat zeker aanraden!  


DE MONTAGE VAN ZONWERING

Elk zonweringsysteem heeft een specifieke montage nodig. Het muurwerk en de hoogte van de muur moeten hierbij een bepaalde hoogte en kwaliteit hebben. Een nadeel is, dat Nederlandse muren over het algemeen geen steunmuren zijn. Hierdoor zijn ze minder stabiel en moeten bij de montage in principe de bovenste 3 steenlagen met rust gelaten worden. Indien deze toch gemonteerd moet worden zijn daarvoor de volgende opties mogelijk:

Verlengde consoles; dit is een oplossing voor een eenvoudig knikarmsysteem, een zogenaamd tweebuizen-systeem.

Ankers; dit is een andere mogelijkheid om mee te werken naar het binnenblad of de verdiepingsvloer van de woning, deze zijn over het algemeen van beton.  

Voor het monteren van zonweringen, screens, rolluiken en alle andere systemen is vakwerk vereist en dat dient door gespecialiseerde monteurs te worden uitgevoerd. Alle bedrijven die deel uitmaken van Zonwering.nl zijn gespecialiseerd in het monteren van deze producten. Roma Benelux B.V. heeft een netwerk van vak-bedrijven verspreid over de hele Benelux, zij zijn allen in staat om elk mogelijk probleem op te lossen.


DE BESTE DEAL VOOR UW ZONWERING

Via Zonwering.nl is het mogelijk om, afhankelijk van waar u woont, een offerte aan te vragen. Dit biedt u verschillende voordelen doordat een bedrijf uit de regio vaak meer begaan is met de eindklant dan een bedrijf op (verdere) afstand. Dit heeft alles te maken met het feit dat een klant uit de omgeving bij tevredenheid zal zorgen voor positieve reclame. Bovendien heeft ook de afstand een positieve invloed op de kosten van service na de garantietijd.  Bij een verre afstand zullen deze kosten namelijk vele malen hoger liggen. 

Wanneer u een offerte aanvraag naar ons verstuurd zullen wij deze doorverwijzen naar onze specialist bij u in de regio. Deze zal z.s.m. contact met u opnemen om vervolgens uw aanvraag in behandeling te nemen.


ZONWERING IS VEEL MEER DAN ZON WEREN

Zonwering is zeker niet meer het verkleurde oranje zonneschermpje, dat bij een warme zomer nog snel gekocht werd en opgehangen. Vandaag de dag biedt het naast esthetische eigenschappen aan een gebouw ook zeer veel functionele toegevoegde waarde.

Goede schermen regelen de optimale inzet van zonlicht en beperking van lichtinval en zorgt voor verlaging van stookkosten en beperking van het gebruik van kunstlicht. Er is een duidelijk verschil tussen (raamdecoratie) binnen- en (zonwering) buitenzonwering. Binnen gaat het om regeling van het licht en niet om regeling van de warmte, daar dit binnen niet kan, dit moet buiten gebeuren. Zodra de warmte binnen is, krijg je deze via het glas niet meer buiten. Wat zonlicht en schadelijke uv-straling voor uw interieur betreft, dienen binnen- en buitenzonwering het zelfde doel. Transparante binnenzonwering zoals Silhouette of Luminette bijvoorbeeld heeft een heel andere functie en vele andere kwaliteiten dan een windvast uitvalscherm of een klassiek ogende markies.

ENERGIEBESPARING

Energie besparen kan soms verrassend eenvoudig zijn. Zónder dat die besparingen ten koste hoeven te gaan van het comfort. Integendeel. Want door slim gebruik te maken van het materiaal, is al snel 10% energiebesparing mogelijk. Terwijl tegelijkertijd het verblijf in een woonhuis, appartementengebouw of kantoor alleen maar prettiger en aangenamer wordt. En juist daar vallen forse besparingen te realiseren. Met vele voordelen voor het milieu en vooral ook voor uw portemonnee. Met zonwering kunt u de energieprestatie van gebouwen stevig verbeteren, goed voor een gunstig energielabel.


REVOLUTIE IN ZONWERING: HR

Net als ooit de cv-ketel en glas is HR-Zonwering een belangrijke stap omdat het een direct effect heeft op het energieverbruik en uw soonplezier. In het kort is HRZonwering een geweldig systeem dat uw huis gegarandeert en automatisch op zo'n manier regelt dat het klimaat in uw huis in alle jaargetuiden optimaal is. Een natuurlijke temperatuurbeheersing die veel gezonder is dan verkoeling van een airco of warmte van een kachel. Hierbij bereikt men door een doordachte combinatie van binnen- en buitenzonwering de beste resultaten.
 

ARCHITECTONISCHE VRIJHEID

De schermen helpen de nadelen van het gebruik van steeds grotere glasoppervlakten te compenseren. En voegt bovendien een dynamische component toe aan het glas. Dat biedt mooie kansen bij het ontwerpen van een gebouw. Zo kan het aangepast worden naar persoonlijke wensen, zoals maatvoering, speciale prints, dessins en kleuren. Gemak staat voorop: zo kunnen de schermen automatisch bediend worden bijvoorbeeld met afstandsbediening en smartphones. Binnen- en buitenzonwering kan makkelijk op elkaar worden afgestemd.

Ondanks de vele keuzemogelijkheden hoeft u maar bij één dealer langs voor het best bij uw situatie passende product. Kwaliteit, een goed advies en een goede service vindt u namelijk bij een Zonwering.nl dealer. In de showroom vindt u binnen- en buitenzonwering, in alle kleuren, maten, materialen en uitvoeringen. De aangesloten dealer demonstreert graag wat de voordelen zijn van elk type. Wie op zoek is naar zonwering, ziet een wereld voor zich opengaan.