Screens Bedieningen

De buis wordt aangedreven door een bandbediening (alleen bij standaard screen model), monobediening binnen of buiten (alleen bij standaard screen model) of een elektromotor. Lees snel verder over de bedieningen met betrekking tot screens.

 

  • Handbare 'zender' met Touch screen
  • Individueel of in groepen te bediene
  • Op minuten nauwkeurig automatisch te laten reageren
  • Draadloze bediening

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Informatie

Screens worden vrijwel altijd voorzien van een motorbediening. De reden hiervoor is de kleine compacte kast die weinig ruimte vrij heeft voor een band of mono bediening. De huidige tijd vraagt meer om automatisch sluiten bij ongewenste zon of licht en automatisch openen bij teveel wind, regen of de wens om te genieten van de gratis warmte toetreding tot de woning.

De motoren die ROMA in haar producten gebruikt zijn van het merk Somfy. De gebruikte motoren van Somfy in de producten rollSCREEN en zipSCREEN zijn: Somfy LT, Orea WT, Orea RTS, Altus RTS en Sunea io.

 

Deze motoren worden bediend d.m.v. een schakelaar of in veel gevallen een handzender. Daar de plaatsingstijd vaak bij draadloze bediening korter is en het resultaat flexibel (het extra plaatsen van zenders of een automaat) wordt meer en meer gekozen voor de draadloze oplossing van Somfy.

 

Naast de Somfy draadloze bediening kunnen we nog een stap verder gaan en deze producten bedienen met de ROMApad. Dit is een handbare “zender” met Touch screen en de mogelijkheid de producten individueel of in groepen te bedienen of ook op minuten nauwkeurig zeven dagen in de week automatisch te laten reageren.

Romapad Dit en nog veel meer kunnen we ook doen m.b.v. een TaHoma box.

 

Dit is een Handzender aan gesloten op het internet, die d.m.v. iPhone, iPad, Smartphone of tablet kan worden aan gestuurd via het internet.

 

Dit op afstand sturen, zelfs vanaf het buitenland, maar komt in de praktijk zelden voor. Heel belangrijk is, dat zaken automatisch gaan op uur en tijd en dat vele verplichte handelingen, via 1 druk op de knop worden gerealiseerd. We noemen dit een Scenario.

 

De werkwijze van de ROMApad en de TaHoma box zijn gelijk. De ROMApad zal eerder meer kunnen, dat de TaHoma box. Het grote voordeel van de TaHoma box is, dat op afstand kan worden gestuurd met iPhone, iPad, Smartphone of tablet.

 

Doordat de TaHoma box via het internet loopt, is het wat trager en ook de bediening en instelling ervan is niet eenvoudig.

 

Onze torenhoge favoriet is de ROMApad. Geliefd door klant en monteur, want ook bij de installatie heeft de ROMApad alleen maar voordelen.

Zipscreen van Roma


In onze nieuwe systemen zal ook de horizontale afdruk van de aanzet van het doek verledentijd zijn.

 

Op de beurs in Gent was dit bij de 2 grote zipSCREEN’s duidelijk te zien. Ook het vensterdoek, daar getoond op 4800 mm breed, hing er keurig bij.

 

Wij willen in de toekomst het venster alleen nog maar van rits tot rits maken tot een elementbreedte van 4000 mm. Uitzonderingen zullen altijd deze regel blijven bevestigen.

 

De patenten die in onze producten zitten dienen eerst voldoende te worden veilig gesteld, voordat wij naar buiten kunnen treden. Dit is altijd een race tegen de klok. Medio 2014 moet het hele programma leverbaar zijn.

Het nieuwe screenprogramma van ROMA

De start van de nieuwe lijn van zipSCREEN van ROMA is als testfase gestart medio 2012 met de zipSCREEN.S.

 

In de zipSCREEN.S zit de nieuwe technologie die ook gebruikt gaat worden voor de zipSCREEN 2de generatie.

 

De 3 bestaande kastmaten, die dieper waren dan hoog (XP-achtige uitvoering), daar wij aanzichtshoogte altijd belangrijk vinden. In veel gevallen verdween de onderlijst volledig in de kast.

 

Wens van ROMA klanten is, om minder ver naar voren uit te steken, daar wij 90 % op de muur monteren. Ook voor de Belgische markt was dit een duidelijke wens. Daarom hebben alle kasten nu de zelfde hoogte als diepte met uitzondering van de Rondo uitvoeringen, deze 10 mm dieper.

 

De kastmaten lopen op van 90er, 110er, 130er en 150er in Rondo en Quadro uitvoering. Het lengte materiaal voor 110, 130 en 150 is in bestelling, de 90er moeten we nog aan werken.

 

De onderlijst gaat in alle uitvoeringen voor het overgrote deel in de kast. Slechts 12 mm komt onder de kast uit. Door een verdubbeling van het onderlijst gewicht, kunnen ook smalle producten verantwoord worden geproduceerd.

 

De onderlijst is ook in stabiliteit gigantisch verbeterd. De kast is ook aan de achterzijde een streling voor het oog.

Schnitt Schnitt schraeg

Het programma geleiders wordt uitgebreid naar 6 met een zeer compacte ertussen voor “op de dag” montage. Elke kastdiepte heeft ook een geleider van de zelfde afmeting.

 

Ook is een koppelgeleider voor vliesgevels aan het programma toe gevoegd. De opbouw in kasten vraagt ook om een opbouw in bovenbuizen. Deze zijn: 63mm, 78 mm, 85 mm en 100 mm. Alles om voor de soltisuitvoeringen meer kwaliteit te bieden. Vooral aan de ontwikkeling van de geleider is veel aandacht besteed aan kwaliteit (vooal windstabiel), vormgeving en montagegemak.

Fuehrungsschienen

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Bekijk onze merken