Motoren voor buitenjaloezieën

De elektronische motor kan parallel worden aangesloten (meerdere motoren op een schakelaar, relais of actor) zonder dat de motor hiervan kapot gaat. De mechanische motor kan hier niet tegen.

Voordeel

(pendelen) Een groot voordeel van de mechanische motor is, dat de kabellengte geen enkele betekenis heeft. Als bij een elektronische motor de kabel lengte boven de 10 meter gaat kunnen er problemen ontstaan. Bij een lengte boven de 20 meter zijn deze onafwendbaar. Het probleem wat hier ontstaat is inductiespanning. De elektronische motor kan door kortsluiting te maken (op en neer draad gelijktijdig voorzien van een stuurstroom 230 volt) gereset worden of geprogrammeerd.

Als stroomdraden over een grote afstand parallel lopen (dit is in een stroomdraad) kan door het magnetische veld, wat rond een stroomkabel plaatsvind als er stroom doorheen vloeit, spanning tot wel 130 volt komen op de draad waar geen stroom op mag komen tijdens normaal lopen. De elektronische motor kan dit aanzien voor een reset of programmatie stroom. Elke elektronische motor kan door deze werkwijze een probleem en schade opleveren. Een installateur zou hiermee bekend moeten zijn.

De ervaring leert ons, dat dit vaak niet het geval is. Het probleem is te voorkomen door een condensator te plaatsen in de op of neerdraad of de kabellengtes binnen de grenzen te houden.

230 volt

De condensator voorkomt deze inductiespanning en zorgt er voor, dat alleen een 230 volt sturing plaats vind. Vaak wordt er gekozen voor de sturingen in de meterkast te plaatsen en de motorkabels hierheen te voeren. Hier is iets voor te zeggen. De mechanische motor voor een buitenjaloezie is een prima oplossing. Bij screen of rolluikmotoren is dit niet meer denkbaar. Vaak onmogelijk door de elektronische afstelling van de motor bij zipSCREEN, maar ook met ook op doekrekcompensatie en hindernisherkenning.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!