Lamellen en kleuren voor buitenjaloezieën

Het aluminium bandmateriaal waarvan de buitenjaloezielamel wordt gemaakt wordt ook van een natlakkleuring voorzien, net als bij rolluiklamellen en roldeurlamellen.

Aluminiumband

Een brede aluminium band gaat door een bad met voorbehandeling en door een verfbad. Aan het einde is de lak droog en wordt de brede band in stroken gesneden en deze rollen liggen bij ons in het magazijn. Elke lamel heeft zijn eigen rolbreedte.

De snijkanten van de buitenjaloezielamel zijn standaard niet gelakt! Dit is een aandachtspunt bij de keuze van een lamel. Bij een gekraalde lamel, wordt deze snijkant zo gerold, dat de snijkant niet of nauwelijks wordt belast met druppelvorming. De verontreinigingen op de lamel worden er door regen afgespoeld en hangen als laatste aan de rand van de buitenjaloezielamel. Hier kunnen chemicaliën inwerken op het aluminium.

Vlakke lamellen

Bij een vlakke zilveren lamel is dit blank aluminium. Bij donkere vlakke lamellen wordt deze snijkant wel gelakt. Kleur is dus wel degelijk belangrijk bij kwaliteit. Ons advies is eigenlijk altijd bij rolluiklamellen en roldeurlamellen: zilver. Daar aluminium een zilverenkleur heeft, vallen beschadigingen niet of minder op.

Een donkere kleur is hier een ramp. Iedereen weet, dat je op een zwarte auto alles ziet. Zou je deze op elkaar stapelen, iets wat een rolluik of roldeurlamel elke dag ondergaat, zou de auto’s er naar korte tijd niet uitzien. Nu zijn deze ook niet gemaakt om op te stapelen. De buitenjaloezie wel, dus hier minder of geen zorgen. Het kleuren van de kast / koof, geleiders en onderlijst gebeurd weer door een poedercoatproces.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!