Opbouw buitenjaloezieën Alustore

Alustore is een standaard buitenjaloezie, die door velen merken op de markt wordt gebracht. We spreken dan van Luxaflex, Harol, Schellekens & Schellekens, Alukon en Grieser.

Grieser is een zeer waardige collega van ROMA. Alle andere kunnen alleen concurreren op prijs maar zeker niet op kwaliteit of met innovatieve producten.

Bouwpakket

Alustore is een bouwpakket wat aan de gevel in elkaar wordt gebouwd. Als je dat kunstje al 20 keer gedaan hebt, gaat het net zo snel als een Raffstore, Modulo of een Modulo.S monteren. Bij minder buitenjaloezieën, zal de montagetijd tot aan 70 % langer liggen bij Alustore. Het grootste verschil is, dat Alustore over de volle breedte dragend moet worden bevestigd. Dit is normaal voor een buitenjaloezie.

Modellen

Bij een Raffstore, Modulo en Modulo.S rust de “cassette” met zijn kastpoten in de geleider en hoeft verder niet bevestigd te worden. Nu klopt dit verhaal niet helemaal. Er is een uitvoering van de vrijdragende Alustore, waarbij de jaloezie volledig wordt voor gemonteerd in de U-vormige koof. De geleiders, rond of vierkant, worden op stabiele zwaardconsole verticaal aan het kozijn of de wand gemonteerd. De voor gemonteerde U-koof kan met kastpoten in de geleidingen worden geplaatst en dan hebben we nagenoeg dezelfde montage als bij Modulo, Raffstore en Modulo.S.

Bij de Alustore buitenjaloezie kan gekozen worden voor een I-koof, L-koof en een U-koof. De U-koof is niet fijn om te monteren behalve bij een vrijdragende Alustore.

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Informatie

Net als alle andere geëxtrudeerde elementen van Roma zijn de Alustore standaard leverbaar in de gehele Colorcollectie. De omkasting (koof in dit geval), geleiders en onderlijst zullen in de eigen poedercoaterij bij Roma netjes in één van de ruim 350 kleuren gepoedercoat worden.

Roma Colorcollectie

Bij de buitenjaloezieen van het type Alustore zijn alle lamellen mogelijk die Roma in het assortiment heeft. Naast de 70mm DBL en 80mm vlak of gekraald bij de Roma Raffsore is hier ook nog een mogelijkheid voor 85mm DBL, 60mm gekraald en vlakke lamellen met een afmeting van 60mm of 100mm. 

 

Naast de Roma Raffstore heeft Roma ook Alustore. Dit zijn standaard buitenjaloezieën. Hierbij zit de aandrijfrail boven het pakket en is het geheel prima in een bouwkundige koof te integreren.

Wanneer er geen bouwkundige koof aanwezig is kan er ook met een aluminium koof gewerkt worden. Naast de standaard buitenjaloezie met geleiders of staaldraadgeleiding waarbij de aandrijfrail aan de gevel bevestigd wordt, heeft Roma ook een vrijdragende uitvoering (afbeelding rechts). Bij dit systeem worden alleen de geleiders middels stabiele steunen op het kozijn of gevel gemonteerd.

 

1. Op de afbeelding hiernaast ziet u de standaard Alustore geïntegreerd in een bouwkundige koof.

2. op deze afbeelding is een standaard alustore waar een aluminium koof is toegepast.

3. op deze afbeelding ziet u de vrijdragende alustore met aluminium koof.

Alustore koof vormen
Zoals u al heeft kunnen lezen/zien is het mogelijk over een aluminium koof te beschikken wanneer er geen bouwkundige koof aanwezig is. Bij Alustore zijn de volgende vormen mogelijk wat betreft aluminium koven:


Montage mogelijkheden AlustoreBij de standaard Alustore heeft u ook een mogelijkheid het systeem uit te voeren met staaldraadgeleiding. Dit is bij het vrijdragende systeem niet mogelijk daar de buitenjaloezie steunt op de geleiding. Op de afbeelding links zijn de 3 montagemogelijkheden afgebeeld.

4. Standaard Alustore met geleiders
5. Standaard Alustore met staaldraadgeleiding
6. Vrijdragende Alustore (Systeem steunt op de geleiding)

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Bekijk onze merken