Alustore inbouw buitenjaloezie

Alustore is de buitenjaloezie, die als bouwpakket wordt aan geleverd. Bovenbak met lamellenpakket en onderlijst, montagebeugels, geleidersteunen en de geleiders. De ruimte waar de Alustore moet worden ingebouwd moet minimaal 130 mm breed zijn, daar er behoorlijk wat geschroefd en samen moet worden gebouwd.

 

De afmetingen van de koof wordt dus niet alleen door de breedte van de lamel bepaald. Daar gaan veel architecten en bouwers van uit, maar realiseren zich niet, dat een monteur hier met zijn handen in moet kunnen voor montage en reparatie. Voor deze handen vooral bij reparatie, heb je de breedte van 130 mm hard nodig.

 

Als het product opgetrokken is in de buitenjaloeziekoof en het ook nog eens gaat over een hoge jaloezie. Dan moet je langs het jaloeziepakket bij de ophanging van de buitenjaloezie geraken.

 

Verder is het bij een buitenjaloezie super belangrijk een middenmotor toe te passen. Een middenmotor is niet anders dan anders, maar waar de motor wordt ingebouwd is anders. De motor wordt standaard links of rechts ingebouwd om de kabellengte naar de bediening zo kort mogelijk te laten zijn.

 

Als we spreken van een middenmotor, wordt de motor in het midden geplaatst en moet er dus een extra stuk kabel naar de linker of rechterkant besteld worden. Door de motor in het midden te plaatsen, hebben we bij een brede jaloezie of een combinatie van jaloezieën even veel afwijking (torsie) in de aandrijfas naar links als naar rechts.

  • Standaard buitenjaloezieën
  • Prima in een bouwkundige koof te integreren
  • Er kan er ook met een aluminium koof gewerkt worden
  • Ook een vrijdragende uitvoering
  • Lamellen mogelijk die Roma in het assortiment heeft

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Informatie

Net als alle andere geëxtrudeerde elementen van Roma zijn de Alustore standaard leverbaar in de gehele Colorcollectie. De omkasting (koof in dit geval), geleiders en onderlijst zullen in de eigen poedercoaterij bij Roma netjes in één van de ruim 350 kleuren gepoedercoat worden.

Bij de buitenjaloezieen van het type Alustore zijn alle lamellen mogelijk die Roma in het assortiment heeft. Naast de 70mm DBL en 80mm vlak of gekraald bij de Roma Raffsore is hier ook nog een mogelijkheid voor 85mm DBL, 60mm gekraald en vlakke lamellen met een afmeting van 60mm of 100mm. 

Roma Colorcollectie

Naast de Roma Raffstore heeft Roma ook Alustore. Dit zijn standaard buitenjaloezieën. Hierbij zit de aandrijfrail boven het pakket en is het geheel prima in een bouwkundige koof te integreren.

 

Wanneer er geen bouwkundige koof aanwezig is kan er ook met een aluminium koof gewerkt worden. Naast de standaard buitenjaloezie met geleiders of staaldraadgeleiding waarbij de aandrijfrail aan de gevel bevestigd wordt, heeft Roma ook een vrijdragende uitvoering (afbeelding rechts). Bij dit systeem worden alleen de geleiders middels stabiele steunen op het kozijn of gevel gemonteerd.

 

1. Op de afbeelding hiernaast ziet u de standaard Alustore geïntegreerd in een bouwkundige koof.

2. op deze afbeelding is een standaard alustore waar een aluminium koof is toegepast.

3. op deze afbeelding ziet u de vrijdragende alustore met aluminium koof.

Alustore koof vormen
Zoals u al heeft kunnen lezen/zien is het mogelijk over een aluminium koof te beschikken wanneer er geen bouwkundige koof aanwezig is. Bij Alustore zijn de volgende vormen mogelijk wat betreft aluminium koven:


Montage mogelijkheden AlustoreBij de standaard Alustore heeft u ook een mogelijkheid het systeem uit te voeren met staaldraadgeleiding. Dit is bij het vrijdragende systeem niet mogelijk daar de buitenjaloezie steunt op de geleiding. Op de afbeelding links zijn de 3 montagemogelijkheden afgebeeld.

4. Standaard Alustore met geleiders
5. Standaard Alustore met staaldraadgeleiding
6. Vrijdragende Alustore (Systeem steunt op de geleiding)

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Bekijk onze merken