Rolluiken en veiligheid

De dagen worden steeds korter en kouder. De verwarming staat weer aan en het wordt weer tijd om met een warme chocomel onder een dekentje op de bank te hangen. De herfst en winter worden vaak gezien als de meest gezellige seizoenen. Echter zijn er ook genoeg mensen die niks met deze periode hebben. Die kou binnen, het tochten van ramen en deuren en de stookkosten gaan omhoog. Wilt u uw woning toch net wat beter isoleren en de stookkosten omlaag brengen? Heeft u dan al eens over elektrische rolluiken nagedacht? Namelijk 25 tot wel 50% van alle warmte ontsnapt via de ramen. Doordat rolluiken aan de buitenkant van de ramen zitten, ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Hierdoor wordt de warmte beter binnenshuis gehouden. En juist nu we door omstandigheden vaker thuis zitten, is het wel zo fijn om ervoor te zorgen dat het altijd een aangename temperatuur is binnenshuis. Met zowel opbouwrolluiken als inbouwrolluiken creëert u een heerlijke warme leefomgeving. In dit blog vertellen we u graag meer over rolluiken en ook over een zeer belangrijk onderwerp; namelijk de veiligheid van deze handige vorm van zonwering. Twee van de meest gestelde vragen wat betreft de veiligheid van rolluiken zijn namelijk: helpen rolluiken tegen inbraak? En, zijn rolluiken gevaarlijk bij brand? Dit leggen we u graag uit.


Anti-inbraak rolluiken

Werken rolluiken inbraakwerend? Rolluiken zijn altijd preventief inbraakwerend. Menig inbreker kiest liever een huis zonder rolluiken om in te breken. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan heeft Roma een rolluik met extra verstevigde onderdelen om het nog moeilijker te maken. Op zonwering-rolluiken.be, vindt u veel informatie en de dealers van Roma rolluiken. Rolluiken werken inbraakvertragend gezien het de inbrekers een stuk lastiger maakt om via ramen binnen te komen. Daarnaast veroorzaakt het veel lawaai als rolluiken worden opengebroken. Wilt u inbraakvertragende rolluiken voor uw woning? Lees dan op onze pagina ‘rolluiken’ meer over deze prachtige vorm van zonwering. Kom meer te weten over alle voordelen van rolluiken zodat u gemakkelijk een goede keuze kunt maken voor uw nieuwe zonwering. Wilt u graag inbraakvertragende rolluiken in de winkel bewonderen? Kijk dan bij onze dealers en vind de dichtstbijzijnde bij u in de buurt. Onze dealers zijn allen specialisten en helpen u graag verder met uw zoektocht naar nieuwe zonwering.

inbraakvertragende rolluiken

De kosten van inbraakwerende rolluiken

Wilt u van inbraakwerende rolluiken de prijzen weten? Dan kunt u hiervoor gratis een prijsindicatie opvragen bij een van onze dealers. De kosten van inbraakvertragende rolluiken hangen namelijk af van verschillende aspecten. Elektrische rolluiken werken het meest inbraakvertragend omdat de motor meewerkt om het rolluik zo vertragend mogelijk te maken wat bij handmatige rolluiken natuurlijk niet het geval is. En hoe groot zijn de ramen en welke kleuren passen het best bij uw smaak? Daarnaast heeft u ook keuze uit schuine rolluiken of een variant voor uw dakraam. Rolluiken kunnen volledig naar wens gemaakt worden en kunnen dan ook erg in prijs uiteenlopen. Hiervoor raden wij dus aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen bij een van onze dealers. U kunt uw nieuwe zonwering dan ook gelijk door hen laten plaatsen!


Brandwerende rolluiken

Brand en rolluiken voor uw ramen en deuren; dit klinkt bij velen als een slechte combinatie. Voor uw eigen veiligheid, is dit natuurlijk een zeer belangrijk punt. Wanneer er brand ontstaat moet u natuurlijk zo snel mogelijk het huis uit kunnen gaan. Zowel met handmatige rolluiken als elektrische rolluiken kunt u bij brand nog het huis verlaten. Het handmatig bedienen van handmatige rolluiken blijft natuurlijk gewoon mogelijk. De elektrische variant heeft echter wel een noodaccu nodig of moet draadloos gestuurd kunnen worden en samenwerken met bijvoorbeeld de Somfy Tahoma Box. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over Roma rolluiken met een bedrade en draadloze Somfy motor. Al deze motoren kunnen worden aangesloten op een externe noodaccu om ervoor te zorgen dat ook bij stroomuitval de rolluiken nog gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook rolluiken die draadloos gestuurd kunnen worden en samenwerken met de slimme rookmelders van Somfy en de Somfy Tahoma Box. Wanneer de rookmelder in verbinding staat met de Tahoma Box, kan deze de rolluiken openen wanneer er rook wordt gedetecteerd. Hiervoor kunt u scenario’s inplannen met de Somfy Tahoma Box zodat automatisch de rolluiken openen bij brand. Dit is dus een veilige optie waarmee u uw rolluiken zo veilig mogelijk maakt. Maak verschillende scenario’s aan op de PC zodat u alle draadloze producten moeiteloos kunt aansturen middels de Somfy Tahoma Box. Dit kunt u zowel op uw computer instellen maar ook gewoon heel gemakkelijk met uw tablet of smartphone. Een scenario zorgt ervoor dat u tientallen producten in één keer kunt bedienen. U kunt dus niet alleen uw zonwering hiermee bedienen maar ook andere slimme producten hierop aansluiten.

inbraakvertragende rolluiken

Een veilig huis met zonwering

Door de inbraakvertragende werking van rolluiken, maakt u uw woning een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Wanneer u rolluiken neemt die draadloos gestuurd kunnen worden en deze aansluit op de Somfy Tahoma Box, kunt u in het geval van brand nog zo snel mogelijk uw woning verlaten. Daarnaast kunt u met de Somfy Tahoma ook scenario’s instellen voor wanneer u op vakantie bent of even een avond weg gaat. Doordat u hiermee zelf kunt instellen wanneer rolluiken open of dicht gaan en uw slimme verlichting aan of uit gaat, geeft u anderen de indruk dat er gewoon iemand thuis is. Een veilig en warm huis met zonwering, daar helpen onze dealers u graag bij. Laat u op onze website verder informeren over de verschillende soorten zonweringen en vraag een prijsindicatie aan bij een dealer of ga eens langs bij een dealer in de buurt. Voor u het weet, geniet u van uw nieuwe rolluiken, buitenjaloezieën, of screens!

Deel dit bericht via: