Zon/Wind automaat (IO/RTS)

Als we spreken over RTS dan is een Zon/Wind-automaat van Somfy of Elero geen enkel probleem. Een windmolen met een Zonnecel besturen bijvoorbeeld een zonwering of screens. De eenvoudige uitvoering is een drama voor omwonende en het product. Het is de kunst het product zo precies mogelijk te besturen en het zo min mogelijk op en neer te laten gaan. Dit is met een standaard Zon/Wind-automaat niet mogelijk. Na 3 minuten zon komt er een omlaagsturing en na 15 minuten geen zon, gaan de producten weer omhoog.

Wisselende bewolkte zonnige dag

Bij een wisselende bewolkte zonnige dag gaat de zonwering irritant vaak op en neer. Als de windwaarde bereikt wordt, wordt de zonwering direct omhoog gestuurd. We zeggen dan ook dat een product bestuurd door een Zon/Wind-automaat na 1 jaar niet 1 jaar oud is maar 7 jaar! De motor van dit product en ook het doek heeft aanzienlijk meer te lijden dan van een handgestuurd product. Hoe kunnen we dit beter doen. Door de Zon/Wind-automaat uit te voeren met instelbare vertragingstijden en een regenmelder. Waarom een regenmelder? Als de zonwering een vertragingstijd krijgt van 60 minuten bij geen zon voor de omhoogsturing en het begint kort na het verdwijnen van de zon te regenen, vult de zonwering zich met water als hij te vlak gemonteerd is en breekt het scherm van de muur of wordt het doek onherstelbaar beschadigd. Daarom de regenmelder, zodat het scher direct omhoog wordt gestuurd, zodra het gaat regenen. Met screens is dit allemaal een stuk eenvoudiger, daar deze totaal niet gevoelig zijn voor regen. Regenmelders vinden we vaak alleen in project besturingen.

Tedsen

Niet in eenvoudige oplossingen voor particulieren, daar het hier vaak om prijs gaat. Tedsen heeft voor een eenvoudige prijs een super oplossing wat betreft een Zon/Wind-automaat met regenmelder. Zodra we over Somfy io spreken, grijpen we al snel naar Tahom en Connexoon. De EasySun die helemaal niet zo easy is werkt samen met een io Zonnecel. Voor de wind wordt een separate io windmeter geplaatst. Deze communiceert direct met de producten. Geen verbinding of wind worden de producten direct omhoog gestuurd of boven geblokkeerd. Door zonautomaat-functie te maken met Tahoma bestaat de mogelijkheid Zon en Temperatuur aan elkaar te koppelen voor een verantwoorde sturing op zon. Regenmelder is helaas ook bij Tahoma geen mogelijkheid.

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Bekijk onze referenties

Bekijk onze merken