Architecten

Geachte architect.

Roma inbouwrolluiken zijn innovatief en toonaangevend. Zo zijn de oplossingen voor zonwering en rolluiken in te bouwen, een voorbeeld voor de markt.

 

Onze oplossing voor inbouwrolluiken met het type puro.xrk is nieuw voor de markt en naar isolatie toe perfect. Bij inbouwrolluiken is een revisiemogelijkheid aan de binnenzijde vaak het probleem voor de isolatiewaarden.

 

puro.xrk is aan de binnenzijde volledig weg gestuct. Dit geeft een enorme verbetering naar de totale isolatiewaarden van de inbouwsituatie. De toegang langs buiten maakt dit mogelijk. daarom zijn de geleiders ook 90 mm diep. In deze diepte is er revisie mogelijk naar de integratie van een vliegenhor.

 

Voor een deugdelijke inbouw van een rolluik, screen of buitenjaloezie moet reeds in de planning rekening gehouden worden met welk systeem gewerkt gaat worden. Een inbouwscreen of buitenjaloezie is veel eenvoudiger naar isolatie toe. Bij deze producten is een koof nodig van maximaal 130 mm. Een inbouw zipscreen kan al vanaf een koof van 100 mm. Daar deze koof zich voor het kozijn bevindt, kunnen we hier moeiteloos tot een breedte van 4000 mm.

 

Bij inbouwrolluiken is deze maximale breedtemaat 3000 mm, daar de geïssoleerde bak boven op het kozijn komt te liggen en hierdoor het kozijn over deze breedte niet vast gezet kan worden.

 

ROMA Architecten

Dagelijks melden architecten zich bij ons, om advies vooral over inbouwrolluiken. Belangrijk is, dat wij niet alleen de producten, maar ook de kennis in huis hebben om hun van het juiste advies te voorzien. Vaak is de beschikbare ruimte niet voldoende om er een deugdelijk product in te integreren. Daarom is het juist zo belangrijk, dat architecten, op voorhand te weten, welke ruimte er in het muurwerk gespaard moet worden om een perfect eindresultaat te bewerkstelligen. Naast rolluiken, kunnen wij ook architecten ondersteunen bij het integreren van screens, buitenjaloezieën en garagedeuren.

 

Roma inbouwrolluik KARO (Architecten)De grootste zorg bij inbouwen is vochtafvoer. De tweede vraag is: hoe gaan we service plegen aan het product. Ook belangrijk is: hoeveel ruimte is er beschikbaar?

 

De ROMA inbouwrolluiken zijn allemaal voorzien van een contructie zodat al het vocht en water wat door b.v. het natte rolluikblad naar binnen wordt gebracht, naar buiten wordt af gevoerd.

 

Als dit vocht niet op de juiste wijze naar buiten wordt gebracht, zal het stelkozijn en de houten aftimmering in korte tijd schade oplopen.

 

Wij bij ROMA willen zeker niet beweren, dat wij alle wijsheid in pacht hebben, maar door meer dan 30 jaar ervaring en fouten maken weten wij in ieder geval wel hoe het zeker niet moet. Wij hebben dat leergeld betaald en willen daar architecten graag van mee laten profiteren.ROMA heeft in Burgau Duitsland een Architecten-Forum gebouwd. Hier kunnen lezingen voor archtecten gegeven worden en zijn er een 3-tal mensen fulltime bezig architecten te informeren en te ondersteunen.
Het ondersteunen van architecten gaat middels een boekwerk Kompendium of digitaal via onze website. Wij hebben het geluk, dat architecten, die ons hebben gevonden via www.zonwering.nl andere architecten attent maken op onze mogelijkheid om architecten te ondersteunen.

Zowel op https://www.zonwering.nl , http://www.roma.de als op http://www.romabenelux.nl kan er meer informatie gevonden worden.

Bent u architect en heeft u hulp nodig?
Wij zijn u ook graag telefonisch van dienst.  0031 168 - 405259

 

 

Hieronder enkele afbeeldingen van hoe kan worden in gebouwd. Contacteer ons, als er een mogelijkheid bij zit die u aan spreekt.

ROMA inbouwrolluiken van het type Termo.R Kievit. In combinatie met een houten kozijn 1


ROMA inbouwrolluiken van het type Termo.R Kievit. In combinatie met een houten kozijn 2          ROMA inbouwrolluiken van het type Termo.R Kievit. In combinatie met een houten kozijn 3


ROMA inbouwrolluiken van het type Termo.R Kievit. In combinatie met een houten kozijn 4

Karo inbouwrolluiken op een houten kozijn van het type ROMA met vliegenhor.

Steeds vaker is er behoefte aan ventilatiemogelijkheid in combinatie met een inbouwrolluik. Deze mogelijkheid kunnen wij bieden met de kievit-oplossing.

 

Deze kozijnenfabriek leverd het kozijn compleet met rooster en inbouwrolluik. Het kozijn wordt vol automatisch in 1 opspanning vol automatisch geproduceerd. Het ROMA Termo Rolluik wordt hier perfect toe gepast. De geleiders zijdelings in het kozijn geïntegreerd.

 

Onderstaand is de onderrevisie-oplossing getekend. De binnenzijde kan worden weg gestuct. Deze mogelijkheid kunnen we ook bieden met een rolhor. In alle gevallen dienen maximale maten gerespecteerd te worden. Het rolhor kan maximaal 1800 mm of maximale hoogte 2500 mm. De hoogte kan 2500 mm tot een breedte 1400 mm.

Kievitkozijn met Ducorooster en rolhor en onderrevisie

Deze mogelijkheid kunnen we ook bieden met een rolhor. In alle gevallen dienen maximale maten gerespecteerd te worden. Het rolhor kan maximaal 1800 mm of maximale hoogte 2500 mm. De hoogte kan 2500 mm tot een breedte 1400 mm. In onderstaande tekening is een voorrevies weer gegeven.

Kievitkozijn met Ducorooster en rolhor en voorrevisie

Een ROMA oplossing zou zijn met een RA.2 inbouwrolluik in samenwerking met een ventilatierooster. Het rooster is boven op de dubbelwandige inbouwkast geplaatst.

Een ROMA RA.2 inbouwrolluik met ventilatiemogelijheid.